Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Ensam hane söker...

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Ensam hane söker...

  Hej!

  Jag startade upp ett malawikar för ca 1 månad sedan och tänkte att jag skulle ha bl.a. några Delfinciklider i det. I en djuraffär i Helsingborg hittade jag "Delfinciklider". Det stod det på lappen på akvariet i affären och i och med att jag är ganska mycket nybörjare så misstrodde jag inte dem utan köpte vad jag trodde var en hane och 2 honor.

  Med tiden så har jag listat ut att de absolut inte kan vara några Delfinciklider och dessutom tror jag att av de 3 jag köpte så var de två honorna en art (senare enligt samma butik Socolofi) och hanen något helt annat, varken Socolofi eller Delfin...

  De två honorna har jag lämnat tillbaks till affären, mycket också p.g.a. att den stora honan skapade mycket stress och bråk i karet genom att jaga den mindre honan.
  Men "Delfinhanen" har jag kvar, han är himla trevlig men som sagt ingen Delfinciklid

  Nu vill jag ju gärna hitta några honor till honom av samma art så är det någon som vet vad han är för art? Kolla bilderna i albumet nedan:

  http://picasaweb.google.se/johan.her...eat=directlink

  #2
  Är ingen Malawiexpert, men nå´n delfinciklid är det definitivt inte. Det är en Mbuna, och om jag får komma med en gissning, så är det nå´n art av Melanochromis.
  "You can fight like a krogan, run like a leopard, but you'll never be better than commander Shepard" (Miracle of Sound)
  Min profil
  Mitt galleri

  Kommentera


   #3
   Tack för tipset!

   Jag fick hem boken "Back to nature - Guide om Malawiciklider" idag och på sidan 173 finns ju en firre som jag tycker är väldans lik honom. Pseudotropheus sp. "kingsizei lupingu".
   Mer likt än så har jag inte kommit innan.... tydligen är honorna fint gula så då hoppas jag att man kan få tag på några honor

   Är det någon som känner till var man kan köpa sådana honor så snälla berätta!

   Kommentera


    #4
    Om de inte finns, brukar man kunna be dom köpa in
    http://zoonen.com/minzoon.asp?oid=1918467

    Kommentera


     #5
     Ser ut som en riktig vägkorsning tyvärr... I grunden en Melanochromis, men kroppsform och äggfläckar som en Metriaclima...
     over and out /Petter
     Techno, Akvarier, Sneakers och Fulöl

     http://saltvattenvandal.blogspot.com/

     Kommentera

     Sparar...
     X