Akvarie haj

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Hajen 80
    • June 2003
    • 83

    #16
    Ursprungligen skickat av FI
    "Jag vet inte jag blev så förvånad så jag tänkte inte på det men enligt vad jag har läst så ska de ha tänder fram till vuxen ålder för att sedan tappa dem och bli växtätare. Det syntes inget efter bettet men vill helst inte uppleva det igen om de nu har tänder och vill bita ordentligt."
    Jag förstår dig.
    Mina jaguarciklider har huggtänder i underkäken...
    http://hem.bredband.net/freisa/akvariesidan/bilder/jaguar_gaddar06.jpg
    ...även om jag inte med säkerhet kan säga att det är farligt att bli biten så känns det på något sätt onödigt att ta reda på det frivilligt. ;P

    Men jag vet att butiksägaren förklarade för mig att paroonhajar inte hade tänder, de hade visst bara som ett slags "sandpapper" i munnen som de sedan kunde använda för att hålla fast sina byten. Jag vet däremot inte om han talade om vuxna parooner eller ungfiskar.
    Däremot så blir de ju rätt galna då de äter som du säkert har märkt, de kastar sig ju ofta fram och tillbaka och försöker liksom slita sönder maten... jag antar att detta kan vara rätt otäckt att råka ut för även om de inte skulle ha några tänder.

    Mvh Fredrik Isaksson
    Det är lite av tjusningen att det går vilt till vid matningen. Det ger en bild av hur riktiga rovfiskar lever i havet. Paronhajen är ju väldigt lik riktiga hajar. Jag brukar mata dem med hela räkor och då går det riktigt vilt till och påminner mycket om när man ser hajar matas på tv.
    Jag är sugen på att skaffa en muräna. Dom har tydligen 3 rader med tänder. Hoppas bara att dom påminner lika mycket om det vilda livet. Tänkte försöka hitta lite info först så jag inte släpper i något som tar kol på alla mina fiskar eller tvärtom.
    Mvh Magnus
    http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=90347

    Kommentar

    Arbetssätt...