Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

plötslig död Ancistrus

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  plötslig död Ancistrus

  Har haft 2 stycken Ancistrusar som dött med ca en veckas mellanrum dom har varit i vårat kar sen straxt före julafton -17, dom har även fått en kull med yngel som nu är borta antagligen våra guramisar som varit i farten, vad kan denna p död bero på. hade även en liten alg blomning för ca en vecka sedan, pga för dålig genom strömning i filtret, detta är åtgärdat nu.

  #2
  Det är ju jättesvårt att svara på, ungefär som frågan "Hur långt är ett snöre?"

  MEN... en tydlig grej, du misstänker dålig genomströmning, och skriver även att du har gurami (som fortfarande lever och har hälsan?).
  Då behöver man ju knappast vara någon akvaristisk Sherlock eller GW Persson för att misstänka syrebrist. Ansictrusar är känsliga, de lever i de nedre vattenlagren nära botten, där syret brukar ta slut snabbare än vid ytan. Guramin tillhör labyrintfiskarna som inte bara kan, utan måste ibland (=rätt ofta) "andas" atmosfäriskt syre, således ganska okänsliga för syrebrist i akvariet och i naturen lever dessa i syrefattiga vatten, på översvämmade risfält och liknande lokaler.

  Se till att utströmmar röret från pumpen mynnar alldeles under vattenytan, och rör om densamma ordentligt, det är då gasutbytet och syresättningen sker effektivast.
  I akvarium kan man ju mäta en massa olika parametrar, men jag känner inte till om man kan mäta syremättnaden... (?) .
  Du kan ju sätta in några billiga fiskar och se om de överlever.

  Symptomet på syrebrist är det att fiskarna "andas" snabbt, alltså snabba gälrörelser, dessutom kan dom stå under vattenytan och snappa luft, det senare är dock ett naturligt beteende hos guramier.

  Kommentera

  Sparar...
  X