Nyköpt nyckelhålsciklidpar nästan ihjälstressade - Help!

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • MsDimitri
    • July 2011
    • 140

    #16
    Wow! Den gamle hanen har verkligen blivit asdominant nu. Den biffar upp sig och färgar ut nått otroligt, den jagar till och med sin hona vissa stunder. Tillsammans styr det gamla paret akvariet med järnhand. Så planerna är nu att tömma det gamla 54-liters karet på ca 85% av det gamla vattnet (vattnet har fått stå kvar med grus och inredning och fisk utan filter i en vecka ungefär) och fylla det med vatten från det stora karet som alla fiskar går i just nu... Det gamla fltret har fått gå i det stora karet. Så det kommer nog inte fattas så mycket bakterier. När diset från bakteriekulturen nitrivec har lagt sig mot kvällen så lägger jag i det gamla paret där så att det nya paret kan få hitta kärleken hos varandra och gå in sig mer utan att bli kontrollerade och jagade av det gamla paret!
    Senast redigerad av MsDimitri; 19 September 2011, 10:58.

    Kommentar

    • MsDimitri
      • July 2011
      • 140

      #17
      Det gamla paret går i 54-karet och kommer nog att få gå där i ca en vecka. Den nya paret vågade sig ut nästan direkt efter att det gamla paret togs bort så hoppas verkligen på att det kommer att lösa sig! De verkar inte ha 'hittat varandra' än men kärleken tar ju tid som sagt

      Passar på att fråga här i stället: Apistogramma-hanen är verkligen rå! Den jagar och bökar med båda honorna som nu så stackars gömmer sig. Den ena som spenderar 85% av tiden bakom filtret för att gömma sig kommer bara fram smygandes när det är mörkt eller när maten kommer fram. Ska köpa 5 stora snabbväxande och ett par rötter till för att sänka ph't och göra mer revir.
      Finns det något mer jag kan göra? Det är inte så väldans mycket fäxter och rötter som delar revir, så är det de som är roten i problemet? Vet att ciklider kan vara lite kinkiga och jagaa varandra men honorna för knappast lugn en sekund!

      Kommentar

      Arbetssätt...