Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Nya på akvarium och ny har vi plötsligt ett gäng Black Molly yngel

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • tummen
  svarade
  Ursprungligen postat av SimonSaysBaka Visa inlägg
  Jag var tvungen att gömma min fiskmat för att alla skulle mata dem i början till jag lyckades övertyga folk att det är farligt för fisken.
  Har hänt mig med, fast då var det "bara" dotterns akvarium som blev övermatat av kompisar som ville "hjälpa till".....
  Fast även vid mera vanlig matning, speciellt av grannar som skall ställa upp, är risken stor, många kanske tänker " de fick ju inget igår", och sedan stjälper de i tredubbel portion mot vad som vore lämpligt, i all välmening.

  Kommentera:


 • SimonSaysBaka
  svarade
  Jo en av de högsta fisk dödaren är när man övermatar, speciellt i familje akvarium, alla vill mata fiskarna och tycker det är kul att se dem äta, det är oftast därför man får problem. Jag var tvungen att gömma min fiskmat för att alla skulle mata dem i början till jag lyckades övertyga folk att det är farligt för fisken.

  Kommentera:


 • tummen
  svarade
  Tips inför framtiden; Skaffa fler täta växtsnår så slipper ni den fula och egentligen onödiga yngelkassen, klena yngel kommer gå åt, men i längden är det bättre med kvalitet än kvantitet. Ynglen behöver ingen växt i yngelkassen, men de kan bli lite tryggare av att ha något att gömma sig inunder. Säg till grannen att inte MATA FÖR MYCKET, säg att det hellre får bli för lite än för mycket, för det är tusen gånger enklare att mata ihjäl en fisk än att svälta den. Är man bara borta över en helg så klarar sig fiskarna (inklusive ynglen) utan matning. Jag lämnar mina fiskar på "bantningskur i en till två veckor, och det brukar gå bra om de bara är i gott skick när man åker, se till att ha bytt vatten och kolla så inte temperaturen stiger för mycket i akvariet när ni är borta, sommartid behövs t.ex. ingen värmare och belysningen kan sättas på timer så det bara lyser morgon och kväll.

  Lycka till!

  Kommentera:


 • zoddri
  svarade
  Vi brukar bara knipsa av topparna på valfri växt som står nära till hands i akvariet och lägga i, inget avancerat Nåt blad eller sånt funkar säkerligen också bra

  Kommentera:


 • FamCarlin
  svarade
  Kan man bara rycka av några blad och kasta i? Jag har inga småväxter och kommer vara borta några dagar, matning av fiskarna skall grannen sköta men jag kan nog inte förvänta mig att hon också handlar växter.

  Kommentera:


 • zoddri
  svarade
  Tips: släng i några bitar av växter eller sånt i burken så de får "gömma" sig lite.

  Sen får du räkna med att alla inte överlever så oroa dig inte så mycket ifall det går åt några. Men egna yngel är ju en bra orsak att starta upp ett till litet akvarium...

  Kommentera:


 • SimonSaysBaka
  svarade
  Kul att allt löste sig, fina små fiskar

  Kommentera:


 • FamCarlin
  svarade


  29st vid senaste inventeringen.

  Kommentera:


 • FamCarlin
  svarade
  Nja, vi lär inte sätta ut dessa som foder åt andra fiskar, då blir nog våra söner väldigt ledsna. Om vi sedan i framtiden kanske låter en hona simma fritt och någon kanske försvinner när vi inte ser på är en annan sak.

  Kommentera:


 • AffeAlien
  svarade
  Det där är standard problemet med levandefödare.
  Ni kommer få fler yngel hela tiden så ni hade nog gjort bäst i att lämnat kvar dem och hoppats på att de flesta blev uppätna.
  En del djuraffärer kan byta in dem mot tex fiskmat men det är långt ifrån alla.

  Hur många man kan ha beror mycket på filtrering osv.

  Kommentera:


 • FamCarlin
  svarade
  Hej och tack för era svar.

  Vi har nu köpt en yngelburk (eller vad de kan kallas) i plast. Vi lyckades fånga in 22st små rackare som nu simmar runt och får växa till sig. Hur länge brukar man hålla dem isolerade?
  Nu får vi bara hoppas att de överlever, hur många kan man ha i ett 75l akvarium? Vad gör man med de som inte "får plats"?

  Kommentera:


 • zoddri
  svarade
  En yngelkasse (tyggrej med plastram) är bra att ha, vissa levandefödare käkar sina yngel och vissa gör det inte. Det verkar variera från fisk till fisk. Fånga upp de små rackarna och låt dem simma runt i kassen tills de verkar vara större än munnarna på de övriga invånarna i karet

  Finfördelat flingfoder har vi gett åt våra svärdbäraryngel och de verkar uppskatta det.

  Edit: Sånhär har vi: http://www.akvariehobby.se/shop/prod...id_product=434

  Kommentera:


 • SimonSaysBaka
  svarade
  Det finns en stor risk att det blir uppätna, kan ju alltid bygga en yngel korg typ finmaskigt nät tyg, hänger den bara på någon kant så att man kan bara håva in ynglen man hittar, och de får friskt vatten inget yngel akvarium behövs, har aldrig köpt en yngel korg men de ska nog finnas på fler djur affärer tror jag, annars är det bara att bygga en

  Kommentera:


 • Nya på akvarium och ny har vi plötsligt ett gäng Black Molly yngel

  Hallå

  Vi är helt nya på det här med akvarium, vi skaffade ett i veckan och köpte 4st black molly och 2st fläckiga pansar malar att börja med. Den ena Mollyn har hålligt sig lite för sig själv så jag var nervös att den var sjuk. Döm till vår förvåning när vi hittade 2st yngel i morse när vi vaknade och sedan poppade 5-6st till fram under morgonen.

  Så vad gör vi nu? Frugan är ute och letar efter yngelkar, men är det något mera vi måste införskaffa eller göra? Just nu simmar yngelen runt i akvariet, finns det en risk att de blir uppätna, bör jag sätta dem i en påse ASAP?

  Här hemma är föräldrarna(vi) lika förvånade som våra barn är uppspelta. Vi vill väldigt gärna att våra små yngel skall överleva.

  Mvh
  /Per med familj
Sparar...
X