Hur stort kar till 2st pirayor?

Kollaps
Det här ämnet är stängt.
X
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Haleli
    • August 2003
    • 413

    #31
    Hej Jonny !
    Det verkar av ditt sista inlägg som om du har förstått nu !
    "helt sjukt" Bra Jonny ! Säg det gärna till butiksinnehavaren !
    Lycka Till !
    Lisa

    Kommentar

    • ricke
      • February 2004
      • 352

      #32
      ska du ge tillbaka dom?

      Kommentar

      • FI
        • January 2002
        • 1153

        #33
        Ursprungligen skickat av Mcoist


        Jag skall inte vara den som gnäller men påämgen många säger här är sann.

        Man har faktiskt ett ansvar den dan du köper en fisk i affären och tar med dig hem.

        Visst har vi alla varit dumma och köppt fel fiskar som vi senare har fått göra oss av med och visst har man haft fiskar som dött av en eller annan anledning det skall inte bli så att man skall bli hackad på bara för att man gjort nått fel i sina dar.

        Men om det nu föreligger sig så att du inte får köpa ett större akvarie än det du har för dina föräldrar så får du ju välja vilka fiskar du vill ha vill du ha dina oscar eller pirayorna eller testa om det går att blanda dom vilket ingen kan säga här för det varierar från fisk till fisk bara att prova och se vad som händer.

        Annars tycker jag att du skall lämna dom till någon butik eller någon som kan ta hand om dom i ett större kar. Och om du nu har fått yngel från oscarna så för guds skull spara ynglen och dra upp dom i några cm storlek i ditt 50 liters kar och sälj dom, är garanterat inga problem att bli av med.

        Alla måste välja i livet man kan inte både ha den lyxiga bilen och det fina huset om man bara har råd med det ena. Samma med fiskar man kan inte ha massor av stora fiskar om man bara har 1 litet akvarie.

        Hoppas du gör det rätta för dina fiskar det tror jag du själv vet vad det är.
        Mcoist:
        Tack för ett väldigt bra svar, nivån på det här forumet är ofta pinsamt låg, det är skönt att åtminstone någon kan ge ett bra svar utan att sparka ännu mer på en som redan ligger.
        Två tummar upp.

        Jonny, läs igen Mcoist svar, du verkar redan i första inlägget ha insett att fiskarna behöver ett större akvarium vilket är jättebra, så det smidigaste är nog att göra som Mcoist säger, att välja vilka fiskar du vill ha kvar, påfåglarna eller pirayorna. Antingen så säljer du pirayorna till akvariebutiken och hoppas att någon med ett större akvarium köper dem eller också så säljer du påfåglarna och har pirayorna i 312 liters karet, då kan du även skaffa några fler pirayor vilket kommer att göra att de blir mycket intressantare. I framtiden så kommer de dock att behöva ett ännu större akvarium, men ta en sak i taget, just nu så fungerar 312 liters karet bra.

        Mvh Fredrik Isaksson
        Fredrik Isaksson
        Bildarkivet

        Kommentar

        • Kjell Fohrman
          Administrator

          • December 2001
          • 48148

          #34
          Stänger av tråden eftersom en tråd där man öser svordomar över varandra inte hör hemma här. Klarar man inte av att föra en diskussion i hygglig samtalston tycker jag att man skall leta reda på ett annat forum än Zoopet - här tillåts det i alal fall inte.

          Till ämnet - självklart så skall pirayor gå i stim och ha ett betydligt större akvarium än vad Jonny har.
          Visst under en kortare tid på några veckor (t.ex. i en affär eller om man själv håller på att flyttar) så kan man dem trängre - men inte en längre tid.

          Om fiskar leker så trivs dom! så är det och det kan ingen ändra på!
          Så kan det vara, men det behöver definitivt INTE vara så. Stäng in två människor i en isoleringscell - om de har sex med varandra så behöver det inte innebära att de trivs i isoleringscellen. Samma är det med fiskar.
          Sköter man bara vattenbyten så nog kan de leka i ett för litet akvarium - många fiskarter flyttar man ju t.o.m. till mycket små lekakvarier och efter leken så flyttar man tillbaka dom till huvudakvariet eftersom lekakvariet är för litet för att erbjuda en bra miljö.




          Akvaristiska hälsningar
          Kjell
          Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
          Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.

          Kommentar

          Arbetssätt...