Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

projekt: 110Liter SA

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • zvärd
  svarade
  Ursprungligen postat av Kjell Fohrman Visa inlägg
  Jag hade nog valt att bara hålla en art av ciklider i ett så pass litet akvarium.
  Okej tack för svaret!
  Skulle det fungera med 5st sterbai pansarmalar, 3 svärdbärare, 4st kurvciklider och två grenmalar?

  Kommentera:


 • Kjell Fohrman
  svarade
  Jag hade nog valt att bara hålla en art av ciklider i ett så pass litet akvarium.

  Kommentera:


 • zvärd
  skapade ett ämne projekt: 110Liter SA

  projekt: 110Liter SA

  Hej, har nu tänkt starta upp ett nytt akvarium efter att ha lagt ner i några år. Jag kan mycket om akvarier sen innan, så är alltså ingen nybörjare men behöver lite tips och hjälp på traven för att starta det nya.

  Min tanke är ett Syd-amerikanskt akvarium med någon/några slags dvärgciklider, svärdbärare, sterbai pansarmalar och antingen ancsitrus eller någon grenmal.
  Jag har varit sugen på kurvciklider (laetacara curviceps) men också på en apistogramma som tex. cactoiudes eller trifasciata (Har redan haft massor av olika apistos förut och vi har i huset ett 45 liters akvarium med trifasciata som skulle kunna flytta in)

  Kan dessa ciklider gå tillsammans eller borde jag låta kurvcikliderna vara själva som ett eller två par? Är öppen för alternativ på andra ciklider. Akvariet kommer ha både växter och mycket gömställen, sanden kommer att vara finkornig och kan också tillägga att det är ett långt akvarie cirka 100cm. Undrar också hur många av de olika fiskarna jag borde ha!? Akvariet är inte igång än men jag kommer att uppdatera om hur det går igenom trådens gång! Tacksam för både svar och tips!
Sparar...
X