Announcement

Collapse
No announcement yet.

147L snäcklekare som blev sydamerikabiotop

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Tjena Munin! Nej jag har aldrig haft ett bjässe-akvarium pga att jag inte vågar hållla tex 720L vatten i lägenheten... om jag ska ha ett riktigt stort så vill jag ha golv som tål vatten och gärna golvbrunn ifall nåt skulle gå fel! Jag är lite orolig till o från med mitt 170L som jag köpte begagnat 2008 men fogarna känns mjuka och fina så jag kör på
  OM jag skulle dra till me 1000L eller nåt så skulle typen vara som nu fast mycket mycket mer Jag tycker inte om när det är tomt upptill och det är ju en utmaning i stora akvarier men det skulle jag lösa med guppygräs, eller liknande, som skulle få bilda stora öar ända upp till ytan. Det skulle inte innehålla några rötter och stenar på botten utan bara en helsikes massa gladophora och mossor och absolut inga stora fiskar!
  Viva Leo Buscaglia

  Comment


   Gillar din tråd Åheim. Följer...

   Comment


    Va kul ICC
    Du verkar ha ett kar som tuffar på som ett av mina ungefär med tjockt lager detrit/slam/jord på botten, små vattenbyten och försiktig cirkulation Du kan väl liva upp din tråd lite och filmklipp är ju så lätt nu förtiden att lägga upp och det är alltid kul för oss som droppar in här ibalnd att titta på
    Viva Leo Buscaglia

    Comment


     Är ju tyvärr inte Gold medlem, så några foto kan det inte bli. Men det stämmer, har ett 100 liters i stil med ditt. Slambotten, luftfilter, mycket växter och mycket små vattenbyte. Trevligt kar att titta in i, dunkelt och "försvinnande" på sina ställen.

     Comment


      Låter som ett coolt (fantasi)kar, nu när jag flyttar har jag tänkt mig på att försöka göra om aquelkaret till ett paludarium med helt öppen bottenyta för någon av mina corydorasgrupper, hade gärna gjort något sådant i 1000liter dock med kanske 200 corydoras!

      Comment


       Filmade genom ettt starkt förstoringsglas och man kan se de lysande gula prickarna på sandsnäckorna, ganska exotiskt tycker jag och jag associerar till saltvattensdjur
       ​​​​​​
       Viva Leo Buscaglia

       Comment


        Just nu håller jag på och experimenterar med stora flöden med hjälp av luft och nåt som inte kan skada räkor och mindre fisk plus att det inte ska störa växtligheten nämnvärt. Stora dimensioner där räkorna och övriga kan simma in och bara åka med ut i andra änden och försöka få till ett mer naturligt flöde så att hela vattenkolumnen rör sig utan ett starkt utblås.
        Jag skulle gissa att det cirkulerar säkert 1000L genom röret med hjälp av min luftpump på 200L.
        Luft är lite klurigt att förstå hur det flyttar vatten, det är ju inte bara att att luften fysiskt ersätter vatten tex 200L luft puttar undan 200L vatten utan det har också att göra med hur grov dimensionen på röret man har och hur långt/högt det är. Luften puttar vattnet upp ur röret och rymmer röret tex 1L vatten och luften puttar/skjuter det framför sig ur röret på 1 sekund så flyttar det 60L per minut och 3600L per timme! Frågan är hur kraftig luftpump man behöver för att klara det? Inte i närheten av 3600L i alla fall, kanske en pump på 5-10 watt som ger 5-600L luft.
        Intressant teknik tycker jag!

        Last edited by åheim; 2022-07-27, 22:29.
        Viva Leo Buscaglia

        Comment


         Sååå länge sen jag handlade någon fisk men nu köpte jag 4st honugsgurami till mitt räk-kar och det karet är extremt tätvuxet och jag var ute efter en fiskart som smyger runt och använder sig av inredningen och inte far runt överallt och det blev en fullträff med denna lilla fina gurami Det är en fisk som letar efter småkryp överallt i karet och den simmar stötvis, framåt - stop, framåt - stop, och den är helt underbar

         Viva Leo Buscaglia

         Comment


          Akvarier Artemiakläckning och bach

          Viva Leo Buscaglia

          Comment


           Viva Leo Buscaglia

           Comment


            Häftigt! Ser bra ut

            Comment


             Ska kläcka lite mer artemia tänkte jag så därför införskaffade jag en riktig artemiakläckare istället för min diy. Ah vilken skillnad det var att hålla på med den!
             stänker Inget från den och kupolen på toppen gör att inga ägg fastnar runt kanterna, dem sköljs ner.

             Provar en färdig mix av ägg och salt från DAJANA, jag gillar saltet dem blandat med äggen och det var rikligt med ägg i blandningen. Jag körde med JBL mix förra gången och den var mest salt tyckte jag.
             Får se nu hur bra dem kläcks nu...
             Viva Leo Buscaglia

             Comment


              Tänkte också ge mig på det för första gången, kollat på diy men kanske lika bra att slå till på en sådan? Vill minnas att jag diskuterade med någon här på sidan angående att det nog får bli till att gömma den i garderob isåfall och det gäller än, annars uteblir nog besökare.

              Comment


               Det rullar på... det enda som hänt är att mina honungsgurami bygger skumbo så karet ser ut som en diskbalja.
               Viva Leo Buscaglia

               Comment


                Lustigt att för några år sen gick det inte att hålla liv i räkorna men nuförtiden får jag en invasion till o med i första karet där jag inte skulle ha räkor men någon har liftat med filtret från andra karet och förökat sig....

                Viva Leo Buscaglia

                Comment

                Working...
                X