Akvariestugan

Kollaps
X
 
 • Tid
 • Show
Rensa alla
nya inlägg
 • Helene&Andreas
  • January 2009
  • 1336

  Ursprungligen postat av jozi81
  Om du blir bannad finns det en guldstol med whiskyn upphälld på rovfisk, denna gång med tilltugget efter eget önskemål!!!
  Hahaha! Whiskeyn är väl också helt efter önskemål!
  Fantastisk story Mats!

  Kommentar

  • Mr Woods
   • March 2013
   • 3409

   Hahhaha! Det här bådar ju gott! Understå dig inte att radera det här inlägget, för jag har inte tid att läsa det förrän senare inatt/imorgon. Skall byta om och peppbärsa lite inför ett gig nu...

   Kommentar

   • Mats Bryzell

    • February 2007
    • 18956

    Ja, jisses vilken kväll i berättandets tecken det blev...
    Jag vet inte i vilken ände jag skall fortsätta, men som några av er undrat; är det det där "Ultravox med hiten "Vienna" akvarieflanen har lirat med..?
    Ja, så är det! Det hände förra årtusendet, så det måste vara preskriberat nu - och det är det sannerligen, glömt och begravet!
    Men, det finns ju fina storys kvar att berätta... (Massor).

    Kanske skall vi vila oss lite nu..?

    Kommentar

    • Helene&Andreas
     • January 2009
     • 1336

     Ursprungligen postat av Mats Bryzell
     Ja, jisses vilken kväll i berättandets tecken det blev...
     Jag vet inte i vilken ände jag skall fortsätta, men som några av er undrat; är det det där "Ultravox med hiten "Vienna" akvarieflanen har lirat med..?
     Ja, så är det! Det hände förra årtusendet, så det måste vara preskriberat nu - och det är det sannerligen, glömt och begravet!
     Men, det finns ju fina storys kvar att berätta... (Massor).

     Kanske skall vi vila oss lite nu..?
     Det här är ju fan episkt!
     Kör på Mats!

     Kommentar

     • Bluewing

      • August 2012
      • 10522

      Ja du Mats. Få möjligheten att skratta sig tårögd i en tråd om ett tillblivande kar och få en story som är rent hisnande komiskt knäpp är en ren överraskning. Försöker få ur bilden ur skallen bara
      Juwel Vision Sällskapsakvarium 180L , Juwel Vision 450L Diskus, Juwel Vision 450L Asien/Oceanien
      Juwel Lido 120

      Kommentar

      • Mats Bryzell

       • February 2007
       • 18956

       Ursprungligen postat av Helene&Andreas
       Det här är ju fan episkt!
       Kör på Mats!
       Jag kan hålla på ett bra tag till, det finns massor av storys, men... Det här är ju en akvariesajt, har jag för mig, så jag kanske skall hålla mulmet i filtret, så att säga?!?
       Jag är dock beredd..!

       Kommentar

       • Mats Bryzell

        • February 2007
        • 18956

        Ursprungligen postat av Bluewing
        Ja du Mats. Få möjligheten att skratta sig tårögd i en tråd om ett tillblivande kar och få en story som är rent hisnande komiskt knäpp är en ren överraskning. Försöker få ur bilden ur skallen bara
        Behåll bilden i skallen, Johnny, behåll den! Nu när det tar lite tid att få klart karet, så får vi flabba lite, eller hur?
        Tyskland på 80-talet var riktigt cirkus-crazy, men jag kan avslöja (redan nu) att Italien nog var snäppet värre...
        Senast redigerad av Mats Bryzell; 21 November 2014, 21:16.

        Kommentar

        • Tommy Vestlie
         • August 2014
         • 2097

         Ursprungligen postat av Mats Bryzell
         Äh, jag kan inte hålla mig - jag kommer ju ändå att bli bannad från det här forumet tids nog, så jag kan väl berätta om mitt Berlinäventyr - så här en fredagskväll, eller hur?
         Here we go:

         En story som jag på något vis inte kommer undan är den när jag lirade med Ultravox i Berlin, någon gång i slutet av 1986. Nästan varenda gång jag träffar lite folk och man är på ett behagligt öl-tryck blir jag ombedd att berätta om den där strippklubben på någon av Berlins mörkare bakgator…
         Vi hade, som sagt, spelat i den stora staden och, digga detta, Iggy Pop var förband!?!
         Ni kan förstå själva att efter Iggys gig fanns det liksom inga finesser kvar att värna om. Jag och resten av Voxarna blev så inihelvete upplaxade av Iggy så vi beslöt att vår tyske promotor helt enkelt var tvungen att ta oss till något riktigt Berlindekadent ställe där vi kunde "koppla av".
         Jag är inte helt säker, men jag har för mig att promotorn hette Dieter, och han visste precis vart kosan skulle ställas.
         Ach, zåå, jaaa, ni fill ze freuleins, zpritt zprångades, nein? Alkohoool? Gnarkotische preparaaaten? Aber naturlich!
         Jojo, Dieter började blossa upp sig och tycktes riktigt mysa över tanken på vad staden kunde erbjuda ett gäng hårdföra britter, skottar och en lång bögig svensk.
         Vi började bli lite rödflossiga själva också, Dieters entusiasm smittade nämligen av sig, de senaste veckornas excesser med sexuell anstrykning hade ju ärligt talat bara varit att sitta på hotellrummet med högernäven i ett stadigt tag om köttficklampan för att blinka lila.
         Nåväl, vi fick på oss lite anständiga kläder och blev instuvade i en buss för avgång till Berlins ruffigare områden. Väl framme stegade vi allezusammen fram till en sån där trädörr med tittlucka som man bara ser i gamla svartvita och tecknade filmer. Promotorn knackade på, knock-tock-tockelli-tock, luckan öppnades och ett viskande (hörde vi även fnitter?) samtal mellan promotorn Dieter och vakten utspann sig… och vi blev insläppta.
         Innanför dörren var det varmt och mörkt. Vi såg en spiraltrappa och nedanför den dämpat ljus, sorl av uppsluppna människor, tung rökdoft. Det fanns en annan lite släpande dunkel doft också - dock inte av narkotiska preparat, men av mer kroppslig natur - dålig svett kanske, mer dovt, lite kväljande. Men, va fan, vi var på gott humör, för här skulle supas och hade vi bara lite tur skulle det nog bli uppträdande med lite Deutsche Ficken und Spritze också!
         När vi så skridit ner för spiraltrappan öppnade sig en lokal som såg ut som en gammal Vaudevilleteater. En ganska så stor teaterscen, röda draperier, mörka murriga tapeter med tavlor i olja på väggarna. Borden var små och runda, bordsdukarna röda, levande ljus. Det fanns en pytteliten scen till, alldeles vid foten av trappan, en kvadratmeter stor ungefär och några decimeter hög. En spotlight var riktad mot det lilla scengolvet. Aha, där skulle nog någon liten vitsminkad skön Cabaret-snubbe stå och tala om vad som komma skulle. Jävlar, det här kändes som film - och vilken film det skulle bli…
         Vi blev placerade vid ett bord ganska nära scenen och jag ville ha en öl; Ein bier, bitte! Servitören skakade bara på huvudet och sade; Whisky oder Wasser, nåh! Det fanns bara whisky i alkoholväg att dricka och så var det bra med den saken. I lokalen var stämningen på topp och det låg en, nästan ångestladdad, air av förväntan runt borden. Vi satt och gaggade lite; Ja, vad tror ni boys? Blir det nakna damer? Klart som wurstsaft, att det blir damer, där på scenen, vänta bara! Hihihi och Hähähä.
         Efter en stund, kan faktiskt ha handlat om ett par timmar, dämpades belysningen i lokalen, ett tyst sus gick genom publiken, draperierna framför scenen drogs sakta undan och en ensam naken spot med vitt ljus riktades mot en punkt mitt på golvet. Musiken som spelades var av gammalt klassiskt strippsnitt, ni vet, som signaturen till radioprogrammet Kvällstoppen med Kersti Adams-Ray, da-doobi-da-da-doo-bidoobedoo…
         Nuså, skulle det bli stripp på Düskt manér.
         På scenen, i strålkastarljuset, dansade en ofantlig, riktigt stöddig blåsvart neger in, med ett stort leende på läpparna. Han såg nöjd och belåten ut men hade dock ett par bekymmersrynkor runt munnen, som om han höll andan - eller nåt åt det hållet.
         Klart som fan, tänkte man, han måste ju koncentrera sig, få fjong och allt det där som hör till, det är nog så svårt ibland. Och få ståndis med en sådan jättezeppelinare som han drog fram ur tangabrallorna måste det vara jävligt jobbigt, klart han anstränger sig.
         Negern dansade runt och kråmade sig, som gjorde han sig i ordning för en riktig holmgång. Detta bådade gott och vi såg nickande och gillande på varandra. Nu var det bara tjejen som fattades.
         Tiden gick och dansen böljade fram och åter. Visst, jag uppskattar tjusningen i en rejäl jättepenis, men vill gärna se organet in action, så att säga. Svetten började pärla sig på den store mannen och nu gick han ner från scenen och dansade runt bland borden så att folk riktigt kunde se, och kanske känna doften av "The Meaty Member".
         Det här var ju i sanning freakigt, men nu tyckte vi att vi hade sett nog av Big Dick. Var fanns bruden som skulle ta emot detta paket, vi ville liksom få kolla in henne också.
         Någon av oss vände sig till Dieter; What the fuck, Deet, a big black fella with an angry nob? Han svarade; Aah, juzt feit ant zee, you fill enjoy tzis, beliif me!
         Folk i publiken började nu ställa sig upp och applådera, stämningen piskades upp till ett inferno. Nu var det saker i görningen, äntligen skulle tjejen komma fram.
         Killdansaren var nu framme vid den lilla upplysta scenen vid trappan, stod där och josade upp sig med lite småsteg och juck.
         Jamen, självklart, det var ju på den lilla scenen det skulle ske. De tyska jävla filurerna hade ju givetvis klurat ut att det blir mycket intimare och tuffare om ett knullande par får stå på en kvadratmeter stor scen och trängas. Nu bara måste ju bruden fram!
         Negern var nu genomsur av svett och gjorde hukande steg och stannade till slut i en hukande, sittande ställning. Publiken tjöt. Artisten gjorde en ansträngd grimas…
         …
         …
         …
         …
         …och började skita.
         Ett rejält lass med skit, i en prydlig pyramid.
         Det var över.
         Artisten försvann bakom ett draperi (antagligen för att torka av sig både svett och skit).
         På den lilla scenen fanns, som vi tidigare inte lagt märke till, en masonitskiva, som nu en butlerliknande servitör plockade upp. Han förevisade den förtjusta, applåderande publiken masonitskivan med dess ovanpå liggande resultat av kvällens dansföreställning, gick genom lokalen och försvann bakom den stora scenen.

         Lita på att vi drack oss Reich-Dyng-Raka den kvällen.
         Scary!!
         Proud member of Aquascapers of Sweden

         Kommentar

         • Mats Bryzell

          • February 2007
          • 18956

          Ursprungligen postat av Tommy Vestlie
          Scary!!
          Både scary... Och kul, med tanke på hur långt tid sedan det här hände!
          Faktum är, att den här storyn är rena "barnsalvan" med tanke på vad som hände i Italien, där var det, ja... Nä, vi går inte åt det hållet..

          Kommentar

          • Jesper Broman
           • November 2012
           • 3445

           Ursprungligen postat av Mats Bryzell
           Både scary... Och kul, med tanke på hur långt tid sedan det här hände!
           Faktum är, att den här storyn är rena "barnsalvan" med tanke på vad som hände i Italien, där var det, ja... Nä, vi går inte åt det hållet..
           Säkert fler än jag önskar att höra en historia från 80-talets Italien en annan fredag!

           Kommentar

           • jozi81
            • January 2011
            • 917

            Ursprungligen postat av Jesper Broman
            Säkert fler än jag önskar att höra en historia från 80-talets Italien en annan fredag!
            Många fler!!

            Kommentar

            • Mats Bryzell

             • February 2007
             • 18956

             Ursprungligen postat av ettfettbranamn
             Jag skulle spontant inte tro att iggy the passenger pop öppnar åt ett mindre känt ultravox..
             Njaoo, så var det faktiskt! Iggy hade några mindre bra år i mitten av 80-talet då stjärnglansen från "The Idiot" och "Lust For Life" hade fejdat en aning. Ultravox var sannerligen inte "mindre kända" - utan snarare ett av den tidens absolut största band. Jag fick jobbet som gitarrist på deras världsturné 86-87 på grund av att jag jobbat med Midge Ure i Stockholm, på en inspelning han var producent för.
             Idag, däremot, är det få som känner till detta band, Ultravox - inget konstigt med det!
             Iggy berättade att han höll på med en ny platta som (åter igen) David Bowie skulle producera - och mycket riktigt fick Iggy upp stjärnstatusen med albumet "Blah, Blah, Blah" några månader senare - efter det gjorde han däremot inga "förbandsgig".

             Kommentar

             • Acara
              • August 2014
              • 34

              Ursprungligen postat av Mats Bryzell
              Njaoo, så var det faktiskt! Iggy hade några mindre bra år i mitten av 80-talet då stjärnglansen från "The Idiot" och "Lust For Life" hade fejdat en aning. Ultravox var sannerligen inte "mindre kända" - utan snarare ett av den tidens absolut största band. Jag fick jobbet som gitarrist på deras världsturné 86-87 på grund av att jag jobbat med Midge Ure i Stockholm, på en inspelning han var producent för.
              Idag, däremot, är det få som känner till detta band, Ultravox - inget konstigt med det!
              Iggy berättade att han höll på med en ny platta som (åter igen) David Bowie skulle producera - och mycket riktigt fick Iggy upp stjärnstatusen med albumet "Blah, Blah, Blah" några månader senare - efter det gjorde han däremot inga "förbandsgig".
              Gemensam nämnare - Brian Eno

              Kommentar

              • ettfettbranamn
               • December 2010
               • 3424

               Ursprungligen postat av Mats Bryzell
               Njaoo, så var det faktiskt! Iggy hade några mindre bra år i mitten av 80-talet då stjärnglansen från "The Idiot" och "Lust For Life" hade fejdat en aning. Ultravox var sannerligen inte "mindre kända" - utan snarare ett av den tidens absolut största band. Jag fick jobbet som gitarrist på deras världsturné 86-87 på grund av att jag jobbat med Midge Ure i Stockholm, på en inspelning han var producent för.
               Idag, däremot, är det få som känner till detta band, Ultravox - inget konstigt med det!
               Iggy berättade att han höll på med en ny platta som (åter igen) David Bowie skulle producera - och mycket riktigt fick Iggy upp stjärnstatusen med albumet "Blah, Blah, Blah" några månader senare - efter det gjorde han däremot inga "förbandsgig".
               Jag menade absolut inte att förringa ultravox, jag menade bara att sannolikheten att iggy pop skulle öppna åt ett annat (mindre känt) band som också kallar sig ultravox är liten.. Så dåligt har det väl aldrig gått för iggy..

               Jag får gratulera för övrigt, få förunnat att leva ett sådant liv..
               Dådet utfördes av en ensam galning och hans sympatisörer..

               Normaliseringsprocessen..
               (Kommunicerar enbart i tankevurpor)

               Kommentar

               • Mats Bryzell

                • February 2007
                • 18956

                Ursprungligen postat av ettfettbranamn
                Jag menade absolut inte att förringa ultravox, jag menade bara att sannolikheten att iggy pop skulle öppna åt ett annat (mindre känt) band som också kallar sig ultravox är liten.. Så dåligt har det väl aldrig gått för iggy..

                Jag får gratulera för övrigt, få förunnat att leva ett sådant liv..
                Jag tror att jag fattar vad du menar... tror jag...
                Det var bara så att Iggy, just då, hade en liten downperiod - och Ultravox hade sin (ganska korta) storhetstid.
                Jag får tacka för gratulationen - det var verkligen en intensiv tid på 80- och 90-talet, och jag fick vara med om många roliga grejer, men det var då, och väldigt längesedan.

                Kommentar

                Arbetssätt...