Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Kan en Koidamm vara för djup?

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  #16
  Jag har googlat lite och jag skulle i dagsläget gissa på att tre meter djup damm på ca 20 kvadratmeter som vi pratar om här kostar cirka 1000 kr i månaden i el, att syresätta så att koi blir nöjda.

  Har jag helt super fel nu Så skulle det nämligen mycket väl kunna vara.

  Kommentera


   #17
   jag kan ingenting om dammar egentligen men 1000 kr/ månad låter mycket. Jag tänker såhär filtreringen till dammen borde vara dimensionerad av framförallt mängd och val av fisk, men kanske även vilken volym dammen har. Syresättningen låter rimligt att det blir betydligt svårare vid ökat djup men om det inte räcker med den syresättning som filter bidrar med så skulle jag nog försöka rotera vattnet med någon stor "streamer" eller bottenluftare av något slag. 1000 kr/mån är ca 1,5 kw kontinuerligt och om man inte ska lyfta vatten utan bara rotera så kan man få enorma flöden på dessa effekter. Jag har för mig att de stora propellrar som man har i båthamnar för att cirkulera vattnet så att det inte fryser ligger på ett fåtal 100w.

   Antagligen har jag helt fel men som tur är finns det många som är kunniga här inne.

   Kommentera


    #18
    En grunka på 100 w kostar cirka hundra kronor i månaden att köra 24 timmar om dygnet. Så jag tror i alla fall inte att jag har tagit till i underkant.

    Kommentera

    Sparar...
    X