Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Närings- kontra ljusbrist?

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Närings- kontra ljusbrist?

  Funderar på hur man avgör ljus kontr anäring, förrresten vad man har i substratet/sanden? Sitter och läser en näringsbristguide. Har t ex en anubiavaiant som är lite gul, har den poå stock är bäst att säga också, ganska minimalt ljus i det akvariet, en lågenergi och en växtlampa, akvariet är 20 l, puttar i lite easycarbon och vanlig växtnäring mellan varven, kräver pmmd? eller för lite ljus?

  #2
  Ljusbrist och näringsbrist brukar gå lite hand i hand. Har man för lite ljus kan växten ha svårt att tillgodogöra sig näring och därför få näringsbrister.

  Vad jag har märkt med Anubias är att kloroser/missfärgningar pga näringsbrister inte försvinner på äldre blad även om man förbättrar ljusmängd+näring, så det är bättre att skaffa andra indikatorväxter.

  Har man någon form av tillväxt på en växt (kommer nya skott hela tiden) och växten befinner sig på ett och samma djup hela tiden så kan man utesluta ljusbrist. Har man snabbväxare som snabbt vill ta sig till ytan/ljuset och tappar äldre blad och växter nedanför dessa inte växer något kan man misstänka ljusbrist.

  Andra slutledningar är när det tidigare växt bra men växterna plötsligt stannar - då är det inte ljusbrist utan någon form av näringsbrist.
  http://www.defblog.se

  Kommentera


   #3
   Tack för svaret, drar i ordentligt med pmmd i steg 1 så får vi se, är en mkt ovanlig vad jag förstår anubias variant, kostade en "förmögenhet".

   Kommentera

   Sparar...
   X