Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Easy carbon?

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Easy carbon?

  Har läst en del i forumet, var en lång diskussion om det för ett tag sedan. Efter att läst den blir jag inte riktigt klok. Skulle köpa en co2-anläggning, men i affären tyckte han att jag skulle använda easy c så jag har nu kört det i tre månader. Kan inte jämföra före eller efter, men det växer vad jag kan bedöma ok. Camomba växer så man nästan ser att det sticker i höjden. Hade en hel del anubias, de trivdes inte, men för mig verkar det som de inte tål mkt ljus, flyttat dem till ett litet kar, där verkar de trivas bra med måttligt ljus.

  #2
  Det är egentligen väldigt enkelt att förstå varför affären tyckte att du skulle skippa CO2 och köra EasyCarbo istället - då kommer du tillbaks och köper en flaska regelbundet av affären.

  EasyCarbo har lite negativ effekt på vissa växter (bikarbonatskäkare typ vallisneria, kanske även anubias) så det är inte en helhetslösning som passar alla.

  Det växer betydligt bättre med CO2 och du kan klara betydligt svårare växter.

  Jag själv använder både EasyCarbo och CO2, men mest för att EasyCarbo verkar döda vissa sorters alger och jag doserar enbart efter vattebyte inte varje dag som rekommendateionen på flaskan.
  http://www.defblog.se

  Kommentera


   #3
   EasyCarbo---står ju på flaskan att det med fördel kan kompletteras med co2.
   Gällande easycarbo och vissa växter så är det nog så att ljuset är fel för de växter som itne växer...menar de flesta växtkar har ju växter med samma växttakt, ljuskrav...osv.
   Är ju då man får fina plantor och stabilitet.
   Men har man en anubia som inte alls trivs i så starkt lyse så bör man kanske fundera lite om det inte finns en skuggig plats någonstans för den växten.
   Frånvarande nu mera men här ibland.

   Kommentera


    #4
    Ja, min misstanke är ju självklart att de vill sälja fler flaskor, men jag ville testa. Har öst på med ljus och kortat tiden till 11 timmar eftersom jag hade en hel del grönalger, är i stort sett borta nu, får nog köpa co2-anläggning till det karet

    Kommentera


     #5
     Var kommer alla myter ifrån om att växter inte klarar starkt ljus?
     Alla hightechburkar jag sett klarar Anubias utmärkt i direkt ljus från mycket stark belysning. Här är ett exempel som är en riktig anubias-orgie:
     http://www.plantedtank.net/forums/ph...tml#post520281

     1 watt per liter, smaka på den =)

     Bilderna i tråden för den som inte vill anmäla sig:
     http://i135.photobucket.com/albums/q...P/CIMG6353.jpg
     http://i135.photobucket.com/albums/q...P/CIMG6356.jpg
     http://i135.photobucket.com/albums/q...P/CIMG6367.jpg

     Lägg även märke till en annan växt som enligt myten inte klarar starkt ljus, javaorbunken.
     http://www.defblog.se

     Kommentera


      #6
      Var min misstanke/slutsats, men det kan vara annat, de stod i bottensubstrat?

      Kommentera


       #7
       Ja begraver du rhizomet kan dom må lite illa. Jag själv har oftast min Anubias med rötterna ovanför substratet. Runt en watt per liter också.

       Tror främst det har att göra med att näringsåtgången blir mer kritiskt under mycket ljus, men det gäller ju inte enbart Anubias.
       http://www.defblog.se

       Kommentera


        #8
        javisst, samma sak med javaormbuske som jag satt i gruset, inte bra, till början jätte fina, men rasade ihop, nu har jag alla jag har i olika burkar sedan 10 dagar på rötter, så här långt verkar det bra

        Kommentera


         #9
         Jag har både anubias och javaormbunke planterad med rötterna i substratet men med själva rhizomet (den tjocka rotdelen som inte är en rot) ovanför bottenytan och det växer riktigt bra ennligt mina mått mätt (utan tillförd co2 och med "normalt ljus men med PMDD").
         /Patrik

         I Sverige är tryckfriheten en grundlagsskyddad rättighet som regleras i tryckfrihetsförordningen.

         Kommentera

         Sparar...
         X