Toppen - om vi båda har kommit till samma slutsatts borde något stämma :o)
Se mitt inlägg 2003/01/28 : 13:56:27
Det skulle vara mycket intressant att läsa mer om om ditt forsknings arbete, privat eller på zoopet. Det var menat att jag skulle läsa till agronom men ödet tog mig till Genève...
Min kusin (Eva von Wachenfelt) är Prefektor på Alnarp som, om jag inte har fel, ligger i Lunda trakten. Om i fall att, du började läsa i Lund kanske du kommit i kontakt med henne?
"The animals of the world exist for their own reasons.
They were not made for humans
any more than black people were made for whites
or women for men." - Alice Walker
Jag måste bara säga att koka eller frysa en fisk låter så grymt som det bara kan bli och jag tror att det bara är ett strå mindre grymt än att spola ner dom i toan!!
Jag har fiskat i många år och de gäddor jag tagit död på har varit med en kniv i nacken eller med stenhård klubba.
Bryt bara nacken av fiskt skrället :-). Tycker att det låter som att folk lägger ner otroligt mycket arbete på att avliva fisken på ett humant sätt. Vad som nu är humant?!
Håller med föregående talare.
Om det är en liten fisk jag ska avliva dänger jag bara den i marken eller nått, då slås allting i den ut och den dör på tre röda (man få se till så att man tar i tillräckligt, annars e det nog inte så gött för fisken).
Om det är en större fisk tar jag en hammare eller nått och slår den i skallen, snabbt och smärtfritt.
men de bästa måste la vara att lägga dom i kokande vatten, överlever inte en sekund juh!!
Jag tror inte du försökt avliva en större fisk med kokning i alla fall:
En palettciklid överlever definitivt mer än en sekund.
Och plågsamt verkar det också vara.
Prövade detta på 1960-talet och övergav därefter den metoden i alla fall.
Som jag angett tidigare rekommenderar jag en betydligt mer behagligare variant:
Nejlikolja (Eugenol)
Kommentar