Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Praktbotian beter sig konstigt

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Praktbotian beter sig konstigt

  Goddag!

  Jag har haft mitt akvarium (270 l) nu i lite över en månad. När jag köpte det begagnat fick jag även med en stor pleco (ca 3 dm) och två praktbotior, ca 1 dm långa. Alla mådde jättebra och och var "busiga". Men för två veckors sedan skaffade jag mera fisk, 20 kardinaltetror, 4 mosaikguramis och två unga praktbotior. Allt funkar/funakde jättebra tills nu.

  En utav de gamla botierna är inte alls lika aktiv nu. Han har blivit jätteblek och mörkare. Han simmar ofta runt på samma ställe och är inte med de andra botierna som aldrig tar det lungt. Ibland ligger han stilla och vrider sig så han hamnar upp och ner.
  Han äter dock men inte mycket verkar det som. Jag tror att han även blivit lite smalare. Han(?) har varit sån här i ett par dagar nu. Vad kan det vara för fel på honom? Har han blivit utmobbad eller nåt sen när jag fick de nya praktbotierna?
  Tacksam för svar!

  Mvh Daniel
  #2
  Hej Daniel,
  Svårt att svara på, men är du säker på att den inte fått vita prick? Praktbotior är ju speciellt känsliga för denna sjukdom.
  Akvaristiska hälsningar
  Kjell

  Akvaristiska hälsningar
  Kjell
  Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
  Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.

  Kommentera


   #3
   Hej Kjell!

   Jo, visst är det så som du sa. Min flickvän konstaterade så fort hon såg praktbotian. Jag har redan börjat medicinerat så det är på bättringsvägen nu. =)
   Tänk vad mycket man har att lära ändå. Bra att det finns sådna här forum. =)
   //
   Daniel

   Kommentera

   Sparar...
   X