Hej igen
En liten undran bara. Om det nu är så att akvarister nu för tiden använder både fläsk-, höns- och kalkonhjärta till sina diskusar, varför är det då ingen som provat fiskhjärta? Använder man fiskhjärta så behöver man ju inte vara rädd för fettet Vitsen med att använda hjärta bör väl vara en förmodan att denna muskel innehåller mer proteiner än andra muskler. Jag är dock inte så säker på det, inte heller påståendet att nöthjärta innhåller extremt lite intramuskulärt fett jämfört med andra muskler.
Meningen med mitt inlägg var att visa på en del grundläggande fakta så får var och en dömma själv vad de skall använda. Och Max, jag har under mitt liv sett många exempel på bra och livfulla diskusar utan både extrema temperaturer och nöthjärta.
Slutligen ska man kanske bara konstatera att så länge man inte använder nöt-, kalkon eller hönshjärna får väl var och en vara salig på sin tro.
Ha det
Lasse
En liten undran bara. Om det nu är så att akvarister nu för tiden använder både fläsk-, höns- och kalkonhjärta till sina diskusar, varför är det då ingen som provat fiskhjärta? Använder man fiskhjärta så behöver man ju inte vara rädd för fettet Vitsen med att använda hjärta bör väl vara en förmodan att denna muskel innehåller mer proteiner än andra muskler. Jag är dock inte så säker på det, inte heller påståendet att nöthjärta innhåller extremt lite intramuskulärt fett jämfört med andra muskler.
Meningen med mitt inlägg var att visa på en del grundläggande fakta så får var och en dömma själv vad de skall använda. Och Max, jag har under mitt liv sett många exempel på bra och livfulla diskusar utan både extrema temperaturer och nöthjärta.
Slutligen ska man kanske bara konstatera att så länge man inte använder nöt-, kalkon eller hönshjärna får väl var och en vara salig på sin tro.
Ha det
Lasse
Kommentar