Jag håller på att flytta mina sidor till wordpress, men just denna sida finns också här på zoopet:
Sida om att kläcka Artemia.
Kollaps
X
-
________________________________________________
Matte med fina och kort på Min Zoon och mitt Zoopet GalleriKommentar
-
Suveränt, tackar. Jag ser att du inte har någon syresten eller liknande, flera jag talat med säger just att det inte behövs om vattenytan är hyggligt stor.
Men de flesta verkar också säga att det inte gör något om kläckta artemiaägg skal följer med i yngelkaret. Ett råd jag nu följer är att bara kläcka artemia ungefär som du nämner och sedan skopa i en deciliter vatten var 2-3 timme i yngelkaret med saltvatten och äggskal allt i ett och det är från en mycket pålitlig källa!
Jagh har matat mina 50 yngel ett par doser på detta sätt och de är tydligt röd-bruna om magen. Fylld med artemia!
Jag har en film på alla 1000 yngel i min 936liter projekttråd, om ni vill se. 50 av dessa är flyttade alla andra är nu uppätna.Senast redigerad av DaRe; 31 December 2009, 16:49.Checking out...Kommentar
-
Kan man ha glasspaketet på ljusrampen för att få en jämn temperatur?
Jätte bra och pedagogisk sida!
Ska testa att kläcka Artemia efter nyårLivet är som en kaka, kan innehålla spår av nötter
Varför vara som alla andra, när man kan vara annorlunda
FiskbloggenKommentar
-
Jag sattë upp en laddning i förrgår och jag har nu en massa artemia, men väldigt mycket okläckt. Kanske var det för mörkt, jag hade också ett lock på burken som var dubbelt så stor som en glassburk. Nu tänkte jag ställa glassburken på värmegolvet och ställa en lampa som lyser in i den.
Jag har ingen syresten.Checking out...Kommentar
-
Måste man ha syresten?Livet är som en kaka, kan innehålla spår av nötter
Varför vara som alla andra, när man kan vara annorlunda
FiskbloggenKommentar
-
Ja, förutsatt att det inte blir FÖR varmt. Försök hålla äggen mellan 20 och 30 grader.
Nix. Det ska inte vara syresten med "glasslåde" metoden, däremot om man kläcker i PET flaska.Den som är lättsinnig nog att lyssna på vad en varmluftsballong som jag säger gör det på egen risk och mot bättre vetande!Kommentar
-
Funkar och funkar, idag är första dagen som jag någonsin matat med artemia.
Och jag är intresserad av alla råd jag kan få, men det verkar finnas en gedigen erfarenhet vad gäller att bara hälla i äggskal och artemia rätt i.
Jag kanske ändå ska göra som du föreslår och dela burken och belysa från sidan så slipper man skalen och kanske hitta på ett sätt att suga upp artemian. Känns lite krångligt att sila och skölja, hmm får se hur ambitiös jag orkar vara denna gång.Checking out...Kommentar
-
Jag har nu matat med detta ett par veckor utan större problem, men jag ser att när jag följer anvisningarna så är det ändå svårt att få med all artemia på den ljusa sidan, en hel del stannar påskalsidan. Jag funderar på om det går att mörka ned den sidan mer genom att måla locket svart eller liknande. Någon som har erfarenhet av en lösning på detta?
iofs så åker säkert 90% över till den ljusa sidan, men man vill ju optimera.Checking out...Kommentar
-
Jag skulle testa med att måla hela sidan nr 1 i svart och se vad som händer, ju mörkare det är på ena sidan desto större chans att få över alla artemior till sida nr 2
Kan man frysa ner artemia efter kläckning?Livet är som en kaka, kan innehålla spår av nötter
Varför vara som alla andra, när man kan vara annorlunda
FiskbloggenKommentar
-
Visst kan man det men varför då? Kläcka lagom är bättre. Man skall kunna hålla levande nykläckt artemia i kylskåpet i upp till en vecka om man nu vill kläcka med större mellanrum. Jag har testat detta själv tidigare men det är bekvämare att kläcka regelbundet.Killies is a lifetime passionKommentar
-
När man gör räkmix och vill ha lite gott och blandat i mixern så är det bra å veta att artemian går att frya ner
Hur förvarar man de i kylskåpet och vad är kläcka lagom mängd?Livet är som en kaka, kan innehålla spår av nötter
Varför vara som alla andra, när man kan vara annorlunda
FiskbloggenKommentar
-
Lagom mängd - det man vill mata med - i och för sej kan man ha klart för sej att ganska stora fiskar gärna äter nykläckt artemia med. 2004 lyckades jag dra upp några nothos upp till fullvuxen storlek på enbart nykläckt artemia men det är inte något jag vill rekommendera eller göra om idag - men det går...
I kylskåpet i en liten bytta med samma salthalt som kläckningsvattnet.
Finessen med artemian är att den är vid liv och lockar till att bli uppäten.
Och räkmixen görs mycket bättre med räkor från frysdisken på Bengtssons t ex...Killies is a lifetime passionKommentar
-
Lagom mängd - det man vill mata med - i och för sej kan man ha klart för sej att ganska stora fiskar gärna äter nykläckt artemia med. 2004 lyckades jag dra upp några nothos upp till fullvuxen storlek på enbart nykläckt artemia men det är inte något jag vill rekommendera eller göra om idag - men det går...
I kylskåpet i en liten bytta med samma salthalt som kläckningsvattnet.
Finessen med artemian är att den är vid liv och lockar till att bli uppäten.
Och räkmixen görs mycket bättre med räkor från frysdisken på Bengtssons t ex...Livet är som en kaka, kan innehålla spår av nötter
Varför vara som alla andra, när man kan vara annorlunda
FiskbloggenKommentar
-
Gäst
Kommentar
Kommentar