Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Handmata eller automatmata?

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Handmata eller automatmata?

  Hej!

  Jag har med stor behållning läst boken BtN Guide om Nanoakvarium, särskilt för att lära mig lite om räkor.

  På sidan 22 står under daglig skötsel att man bör handmata sina nanoakvarieinnevånare och inte använda foderautomat.

  Beror det på det det lilla akvariets känsliga balans, eller har det något innevånarna att göra?

  Det vore trevligt att kanske såsmåningom komma igång med ett akvarium efter alla år igen, men jag vill ju samtidigt kunna vara borta en vecka eller två ibland, utan att behöva passa räkorna och deras vänner.

  I och för sig funderar jag på ett något större "kubliknande" akvarium, kanske 120 liter, men med räkor och små fiskar från företrädesvis Malackahalvön eller dess omgivningar. Jag tror att den storleken är lättare. Försvinner handmatningsbehovet då?

  Bengt
  allting hänger ihop - frågan är bara hur

  #2
  Du behöver inte oroa dig för maten om du åker bort en vecka eller två Vuxna friska fiskar ska klara av den perioden utan mat. Är inte 100 på om samma gäller för räkor, men eftersom man matar dem ännu mer sällan än fiskar (matar mina ungefär var tredje dag) så tror jag inte det ska vara något probolem Foderautomater är ganska risky då de lätt kan få fnatt och mata allt för mycket!

  Kommentera


   #3
   instämmer helt med mli här. finns otaliga historier om att folk kommer hem efter semestern o foderaoutomaten har mördat alla fiskarna genom att få fnatt o mata konstant o allt på en gång.

   Kommentera

   Sparar...
   X