Announcement

Collapse
No announcement yet.

snigel i akvariet?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  snigel i akvariet?

  Köpte växter och tvättade den och tog bort det gula luddet men sen insåg jag när jag hade planterar att det var kvar små små av det luddet och tänkte inte så mycket för jag skulle ta bort det men det låg så dåligt till och såg det idag. Jag såg att det var något konstigt på glaset som rörde sig och jag insåg att det var en snigel, ni kanske blir arga men jag tog upp den och slängde den nån som vet om det var pga gula luddet?? Hur få jag bort sniglarna? Kommer det komma mer?

  #2

  Comment


   #3
   Jadu jag vårdar mina snäckor och vill ha dem i akvariet, dem äter överbliven mat och äter alger. Övermatar du så kommer dem bli många fler så de är en bra indikator hur mycket du ska utfodra!
   Viva Leo Buscaglia

   Comment


    #4
    åheim har inte ens fiskar, så vet inte ens hur jag fick dem eller om jag får mer

    Comment


     #5
     Nä sniglar brukar man få när de följer med som fripassagerare på växterna, det kan sitta snigelägg på bladen och dem lossnar inte fast du sköljer växten.
     Troligen kommer de bli fler...
     Viva Leo Buscaglia

     Comment


      #6
      bara att börja döda...

      Comment


       #7
       Ska du döda städhjälpen Perfekt i ett nystartat kar när diverse alger dyker upp...
       Viva Leo Buscaglia

       Comment


        #8
        villl ju inte ha 10000 styckna... som folk säger att man får

        Comment


         #9
         en sålänge har jag bara dödat 1

         Comment


          #10
          Ok då är du ingen massmördare ännu
          När "folk" får 10 000 snäckor så betyder det att dem matar för mycket
          Viva Leo Buscaglia

          Comment


           #11
           Det är lätt att få oönskade "skräpsnäckor" som följer med växter och annat. Jag själv köper inte den teorin till 100 procent om att det beror på hur mycket man matar om det blir många eller inte, även om det är ett ganska bra riktmärke. Jag tror också att det beror på vilken sorts skräpsnäcka det är och på förhållandena i akvariet, vattenkvalitet osv, som gör att skräpsnäckorna trivs och förökar sig eller inte.

           Själv köper jag de snäckor som jag vill ha och tycker om (främst olika Neritina) och vill inte att skräpsnäckorna konkurrerar ut mina köpta, varken utseendemässigt eller livsmässigt. Med det sagt så försöker jag undvika skräpsnäckor i mesta möjliga mån, dock hade jag stått ut med med vissa skräpsnäckor, tex Physa, medans andra, tex New Zealand mudsnail, arbetar jag hårt för att få bort. Just den sistnämnda har väldigt hög överlevnadsförmåga och är invasiv.

           Vad man kan göra för att minska risken att få oönskade snäckor är att köpa växter i in vitro-koppar vilka är fria från fripassagerare Sen är det ju tyvärr inte alltid att just den växten man vill ha finns tillgänglig i sådan kopp.

           Comment


            #12
            aa msnakes tack för svar och du med åheim!

            Comment

            Working...
            X