<font color="red">Så här skrev Micke i en tråd på Akvarie.net
"Jag gjorde en gelatinblandning innan jul i 1,5 l pet-flaska.
Och om jag inte minns fel så höll den i gång i ca 2,5 månad innan gelatinet var upplöst ända ner i botten.
Det jag har märkt var att det blev inte samma fart på utflödet av CO2 som med den traditionella blandningen.
Men detta löste jag genom att ha i mer socker i nästa gelatinblandning.
Jag brukar även gå och mata mina gelatinflaskor med 1-3 sockerbitar någon gång i veckan.
:-)
Jag tror att sockret äts upp väldigt snabbt i den upplösta gelatinlösningen, så det är därför jag matar med extra socker.
Receptet jag kör efter nu är följande:
1 l vatten
3 dl socker
37 ml gelatinpulver (Favorit)
Sen låter jag blandningen stelna i kylskåp i ett dygn.
Sen tar jag och blandar 1 dl vatten och blandar med 2,5 msk socker och ca 1 krm torrjäst och häller i ovanpå gelatinblandningen.
Innan du gör det se då till att gelatinblandningen är rumstempererad.
Annars är risken stor att jästcellerna dör när du hällt i den ovanpå geletinblandningen.
Jag kommer i alla fall att fortsätta med denna gelatinblandning tills jag fått i gång min "riktiga" Co2-utrustning.
Lyckat till.
Mvh.
Micke J"
Jag kör enligt hans recept.</font id="red">
"Jag gjorde en gelatinblandning innan jul i 1,5 l pet-flaska.
Och om jag inte minns fel så höll den i gång i ca 2,5 månad innan gelatinet var upplöst ända ner i botten.
Det jag har märkt var att det blev inte samma fart på utflödet av CO2 som med den traditionella blandningen.
Men detta löste jag genom att ha i mer socker i nästa gelatinblandning.
Jag brukar även gå och mata mina gelatinflaskor med 1-3 sockerbitar någon gång i veckan.
:-)
Jag tror att sockret äts upp väldigt snabbt i den upplösta gelatinlösningen, så det är därför jag matar med extra socker.
Receptet jag kör efter nu är följande:
1 l vatten
3 dl socker
37 ml gelatinpulver (Favorit)
Sen låter jag blandningen stelna i kylskåp i ett dygn.
Sen tar jag och blandar 1 dl vatten och blandar med 2,5 msk socker och ca 1 krm torrjäst och häller i ovanpå gelatinblandningen.
Innan du gör det se då till att gelatinblandningen är rumstempererad.
Annars är risken stor att jästcellerna dör när du hällt i den ovanpå geletinblandningen.
Jag kommer i alla fall att fortsätta med denna gelatinblandning tills jag fått i gång min "riktiga" Co2-utrustning.
Lyckat till.
Mvh.
Micke J"
Jag kör enligt hans recept.</font id="red">
Kommentar