Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Salt till Malawiciklider

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Erikderek
  svarade
  Tack Kjell. Då kör jag på utan salt som vanligt.

  EK

  Kommentera:


 • Kjell Fohrman
  svarade
  Det finns som du märkt olika åsikter i frågan. Jag testade under många år med att köra med salt i vatten i en massa akvarier (några hundra) under något år och sedan utan motsvarande tid. Jag märkte överhuvudtaget ingen skillnad.

  Så lite som 30 ml/100 L vatten har egentligen ingen betydelse för den osmotiska balansen så ur den synpunkten skall det inte ha någon betydelse.

  Däremot om man skulle få nitrit i vattnet så minskar nitritens skadeverkningar om man har lite salt i vattnet. Så kontenatna - vansköter man sina akvarier så man får nitrit kan det vara vettigt att använda lite salt, men övermatar man inte och sköter vattenbytena så finns det ingen anledning.

  Kommentera:


 • Erikderek
  skapade ett ämne Salt till Malawiciklider

  Salt till Malawiciklider

  Jag hade nyligen ett par Metriaclima callainossom uppenbarligen inte mådde så bra (vilket jag skrivit om i min projekttråd) och efter jag bläddrat i min BTN Malawi boken och då framförallt kapitlet om sjukdomar så tillsatte jag vid vattenbytet 2d salt l/100l vatten "just-in-case". Normalt tillsätter jag inte salt vid mina vattenbyten utan bara bikarbonat för att buffra PH.

  Jag har läst tidigare om salt tillsats till Malawiakvarium och det jag läser slutar alltid i 50-50 diskusisoner om man skall eller inte tillsätta salt Likadant med dosering, 2dl/ 100l vatten är som jag uppfattar en "hlälpdos" vid sjukdom, vad skulle en normal "underhållsdos" vara, efter lite googlande verkar 30 ml/100 l vatten vara ett mått?

  EK
Sparar...
X