ang;kanin ungar [:O]

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • palettcikliderna
    • November 2004
    • 26

    ang;kanin ungar [:O]

    hej! igår tyckte vi att vi örde konstiga ljud ifrån lekrummet. Idag när syran sprang dit för att matat dem så fanns det 6 st söta små kaniner pälslösa. Dessa kaniner är nu då högst 14 h gammla. Och vi behöver alla råd,tips,om sköttseln mm. Vi hade nämligen kötp 2 honor för ägarna hade sagt att det var honor men tydligen inte. Det är ingen stor bur dom är i, det finns heller inte någon kojja för dom. Utan ungarna ligger i en grop i sågsponet och kryper på varandra. Är detta farligt ifall dom kväs när dom ligger på varandra? lr fryser dom ihjäl? ska dom ha en kojja? buter mamman ihjäl ungarna ifall man möblerar om där? i fall mamman känne sig tryggare med en kojja till ungarna där hon kan vara med dom är det en bra lösning lr blir hon stressad och biter ihjäl ungarna?är det nån särskild konst man ska tänka på? diar hon ungaran? om inte, vad gör man då?kan man flytta på kaninungarna med händerna?, dom ligger i en hög på varandra?ska pappan vara i samma bur lr?

    snälla akut hjälp behövs...
    mvh thimmy sköld
    hej...
  • maanda
    • September 2004
    • 423

    #2
    hej!
    du ska inte röra dom eller flytta på dom! för om du tar i dom så luktar dom annorlunda sen och då är det stor risk att mamman överger den.
    det du kan göra är att se till att mamman får mycket hö som hon kan möblera med.
    det bästa hade ju varit om hon hade fått ett litet hus att vara i, men eftersom ni inte visste att hon var dräktig är det ju inte mkt att göra åt..
    de ligger nära/på varandra för att hålla värmen så det ska inte vara nån fara. det bästa är att låta mamman sköta sina ungar ostört och du ska bara "rycka in" i nödfall, t ex om en unge har ramlt ur boet eller så. om det händer så ska du försöka flytta tillbaka ungen till de andra och sedan dutta lite (jättelite) parfym framför nosen på honan, så hon inte kan känna skillnad på den och de andra ungarna sen...

    ja.. det bästa är nog helt enkelt att du låter henne sköta allt själv förutom att du ser till att hon har fri tillgång till hö, både i buren och i en höhäck eller liknande.
    de brukar klara det där bra själva.

    sen får du väl ta hanen till veterinären och kastrera honom för en billig peng, så de kan fortsätta bo tillsammans. de verkar ju tydligen trivas ihop. =)

    lycka till och kom gärna med fler frågor!

    Kommentar

    Arbetssätt...