Så gick det med köttfärsskandalen...

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • erikthur
    • March 2004
    • 9953

    Så gick det med köttfärsskandalen...

    Så var det med det:

    Köpa köttfärs någon?

    Efter detta finns det nog all anledning att inte lita på livsmedelshandlarna.
    Vad krävs egentligen för att de skall åka fast - dödsfall?
    Killies is a lifetime passion
  • drd
    • March 2004
    • 5586

    #2
    Vad trodde ni då.......det har gått till på samma vis i 30 år minst i butikerna och det kommer nog att pågå ett bra tag till.

    Dödsfall kanske men tveksamt.
    ________________________________________________

    Matte med fina och kort på Min Zoon och mitt Zoopet Galleri

    Kommentar

    • Radioaktiva Räkor
      • May 2007
      • 1760

      #3
      Äh, folk e så djävuls petiga. Inför livsmedelskunskap på schemat i grundskolan så ungjävlarna lär sig se hur bra respektive dåligt kött ska se ut. Inte fan gnällde man förr om åren, nej då åt man och var glad att man hade något att äta. Skål!


      //C
      With a licence to krill!
      Inte alltid arg och bitter, håll nu käft och läs min twitter.

      Kommentar

      • erikthur
        • March 2004
        • 9953

        #4
        Kött ja - men köttfärs är ju malet och därmed rena rama bakteriesubstratet...
        Fick jag lära mej under medicinkurserna i alla fall.
        Killies is a lifetime passion

        Kommentar

        • Guy Palm
          • March 2002
          • 5720

          #5
          Du kanske fick lära dig att bakterierna dog vid en viss temperatur ? Du behöver inte alltid äta råbiff.
          Guy
          ,Poecilia,SKS,GOC,

          Kommentar

          • heeke
            • April 2003
            • 5033

            #6
            Det man inte vet har man inget ont av....
            Lite samma sak som varför man inte ska gå in i köket på lyxrestaurangen.
            heeke's blogg :: Näringskalkylator v0.33 :: Volymkalkylator v0.21 :: Galleri

            Kommentar

            • erikthur
              • March 2004
              • 9953

              #7
              Ursprungligen postat av Guy Palm
              Du kanske fick lära dig att bakterierna dog vid en viss temperatur ? Du behöver inte alltid äta råbiff.
              Vem f*n vågar äta råbiff nuförtiden. Men jag kommer ihåg att det var en njutning på 1970-talet... Med rå äggula. Men f*n törs äta det nuförtiden också...

              Ursprungligen postat av heeke
              Det man inte vet har man inget ont av....
              Lite samma sak som varför man inte ska gå in i köket på lyxrestaurangen.
              Tyvärr är det väl så att det inte alltid stämmer. Kalvsyltan som skickade halva Parkskolan i Boden till toiletterna med huvudet före i början av 1960-talet smakade väl OK tror jag. Jag har dock inte smakat kalvsylta sedan dess. Tänker inte ens tanken helst. Toxiner får man ont av utan att man vet det när man äter.
              Men jag erkänner också att jag helst inte vill titta in i köksregionerna efter vad man läst vad inspektörerna hittat.
              Killies is a lifetime passion

              Kommentar

              • erikthur
                • March 2004
                • 9953

                #8
                Ursprungligen postat av Guy Palm
                Du kanske fick lära dig att bakterierna dog vid en viss temperatur ? Du behöver inte alltid äta råbiff.
                Därtill sakupplysning - bakterierna dör visst men vissa bakterietoxiner klarar väl upp till 10 minuters kokning - kommer inte nu ihåg om det var staff eller strepto....
                Killies is a lifetime passion

                Kommentar

                • TheRoblin
                  • July 2007
                  • 310

                  #9
                  Fast hela ICA konsernen fick sig en näsbränna och försäljningen på köttfärs rasade under en tid. Försäljnningen av färsen är viktig då endast vissa bitar är attraktiva i butikerna och resten blir då färs och korv........

                  Kommentar

                  • heeke
                    • April 2003
                    • 5033

                    #10
                    Jag har en liten böjelse för rå köttfärs, tar alltid en snutt med salt och peppar när man står och lagar något med färs.
                    Spelar ingen roll om det är nöt eller blandfärs, svensk eller utrikisk, från ICA eller Konsum.
                    Det smakar gott ändå, och aldrig har jag blivit sjuk av det heller.
                    heeke's blogg :: Näringskalkylator v0.33 :: Volymkalkylator v0.21 :: Galleri

                    Kommentar

                    • erikthur
                      • March 2004
                      • 9953

                      #11
                      Hoppas turen håller i sej...
                      Killies is a lifetime passion

                      Kommentar

                      • Guy Palm
                        • March 2002
                        • 5720

                        #12
                        Ursprungligen postat av erikthur
                        Hoppas turen håller i sej...
                        Tror inte det bara beror på tur om man inte blir sjuk. Om man använder de sinnen man har fått och inte är allt för förkyld så brukar man klara sig.
                        Guy
                        ,Poecilia,SKS,GOC,

                        Kommentar

                        • miluhe
                          • June 2006
                          • 2090

                          #13
                          Gör som jag, dvs låter bli att läsa alla varningsrapporter.

                          Kommentar

                          • MattiasL
                            • September 2006
                            • 1479

                            #14
                            Man borde bli vegetarian... Korna fiser upp temperaturen på jorden!
                            Qui audet adipiscitur!

                            Kommentar

                            • erikthur
                              • March 2004
                              • 9953

                              #15
                              Ursprungligen postat av miluhe
                              Gör som jag, dvs låter bli att läsa alla varningsrapporter.
                              Varningsrapporter och varningsrapporter.
                              Nej det rör sej om kunskaper inhämtade på bl a på bakteriologikursen på 1970-talet.
                              Killies is a lifetime passion

                              Kommentar

                              Arbetssätt...