Humor är kul, men...

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Ulf P
    • March 2002
    • 1615

    Humor är kul, men...

    Alltså....det är ju kul för somliga att Zoopet kan fylla en social funktion. Men, lite självrannsakan nu...har det inte blivit lite väl låg nivå på humorn, dessutom i ofantliga mängder den senaste tiden? Inget fel på det i sig kanske, men ser man på andelen inlägg per dag som handlar om ...ja, akvariehobbyn, så har det nog minskat radikalt. Tappar inte Zoopet i trovärdighet då som den ledande (?) någorlunda seriösa Akvariediskussions-siten? Totalt sett?

    Jaja, ville bara ställa frågan. Nu springer jag iväg på nästa möte och duckar inför den presumptiva motelden...<img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

    mvh
    /Hasse
    //Uffe
  • Bilbo
    • February 2002
    • 2119

    #2
    Jag kan hålla med Hasse om att en del av ordväxlingarna kanske passar bättre på en chat eller så. Iofs kan man väl ändå säga att de som ställer seriösa frågor faktiskt får snabba svar, och eftersom det är det som forumet är till för så fyller det fortfarande det syfte som det var avsett för!

    // Magnus
    // Magnus
    Helt akvarielös men med ett akvaterraium, 4 katter och 1 hund

    Kommentar

    • Kjell Fohrman
      Administrator

      • December 2001
      • 48148

      #3
      Hej,
      Så länge det håller sig på Humormania är det väl OK och det gör det ju. I övriga avdelningar tycker jag att nivån är helt OK.
      Nu är det inte bara Humormania som har exploderat de sista dagarna utan alla (ja nästan) avdelningarna - det har senaste dygnet skrivits ca. 300 inlägg på Zoopet, varav 85 på Humormania, så även om vi räknar bort dessa så blir det en ansenlig mängd kvar.
      Jag själv hoppar bara över de inlägg som jag inte är så intresserad av så det stör inte mig, men även jag kan hålla med att ibland kan det slå lite fel. Fick för mig att titta in på ZMHI och kolla lite "väder" och skriva ett inlägg - men såg varken till <img src=extra_smilie_rain.gif border=0 align=middle>, <img src=extra_smilie_blue_cloud.gif border=0 align=middle> eller <img src=extra_smilie_sun.gif border=0 align=middle> så det blev inte av att jag ritade ihop något inlägg.
      Men som sagt bara den "oseriösa" diskussionen håller sig inom Humormania är det OK och det är ju bara att välja bort att läsa dom, det är ändå så många inlägg nu att man inte hinner med att läsa allt och då är det ju bara skönt att kunna välja bort en del.
      Akvaristiska hälsningar
      Kjell

      Akvaristiska hälsningar
      Kjell
      Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
      Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.

      Kommentar

      • Mogwai
        • November 2002
        • 3021

        #4
        Ursäkta men.....under huvudrubriken på Humormania står följande att läsa:

        Citat:
        "Avdelningen för dråpliga episoder, mindre ”seriösa” inlägg, allmänna lustifikationer, roliga fiskhistorier etc.etc. Endast fantasin är begränsningen."
        Slut på citat

        Om endast fantasin skall utgöra de gränser som man får röra sig inom, och som ett känt faktum är att fantasin är obegränsad, så finns det alltså ( matematisk logik ) ingen nedre gräns att hänvisa till.
        Rena övertramp däremot är en helt annan sak.
        Är det någon som tar illa upp, eller känner att det är rent plumpt, så hoppas jag verkligen att dessa personer mailar och skriver vad det är som de uppfattar som just plumpt eller som övertramp.
        Man kan då be om ursäkt eller förklara.
        I mångt och mycket är det rena ordlekar, man kan vitsa till det här med akvaristiska uttryck.
        Alla har inte samma sorts humor, och tur är väl det. För det skulle vara hemskt trist om alla vore lika i smak och tycke.

        Mvh

        Katharina


        Kommentar

        • GooGoo
          • February 2002
          • 2975

          #5
          Den största orsaken till att just Humormania kom till berodde mycket på att det vitsades lite väl mycket i forumet, vilket gjorde de seriösa trådarna orättvisa. Meningen är att jag (som kanske betraktas som den största boven) och vissa andra som antagligen tillhör kategorin "somliga" skall hålla våra "roligheter" inom Humormania-ramarna. Detta tycker jag precis som Kjell har fungerat bra.

          Att kritisera det som skrivs på denna oseriösa avdelning tycker jag verkligen är lågt och vad är det egentligen för fel om åtminstonde en liten klick av Zoopets besökare blir roade här? Eller tror Du Hasse att den stora mängden "lästa inlägg" på dessa trådar redovisar de som gladeligt skulle slippa se dom alls?

          H<img src=icon_smile_clown.gif border=0 align=middle>H
          Har inte en enda firre längre men återkommer ändå hit då och då.

          Kommentar

          • Ulf P
            • March 2002
            • 1615

            #6
            Hade nästan förväntat mig nån sån här reaktion....<img src=extra_smiley_bigeyes2.gif border=0 align=middle>

            För det första, jag ber om ursäkt om någon kände sig personligt trampad på tårna. Jag inser att det kan tolkas så, men det var inte min mening när jag hastigt skrev ihop inlägget.

            För det andra, ok, visst läser man bara det man är intresserad av. Och visst fungerar den "seriösa" delen av Zoopets diskussionsforum klanderfritt. Den observante har också noterat att jag inte kritiserat Humormania som företeelse, tvärtom, jag tycker absolut Humormania fyller sitt syfte och "mindre seriösa" inlägg hamnar oftast där, helt rätt. Jag har inte heller påstått att det gjorts några övertramp av någon mot någon.

            Det är valfritt att tycka vad man vill om vad jag tycker. Man får också tycka vad man vill om mig som person, det rör mig inte i ryggen. Kalla mig "låg" eller annat, jag tar inte åt mig av sådant.

            Vi har yttrandefrihet med ansvar och det förväntar jag mig gäller också på Zoopet. Jag kanske säger saker ibland man inte "får" säga högt, det har hänt förr och kommer säkert hända igen. Jag kan lova att det finns många som är rädda för att höja rösten då man har åsikter som avviker från de som hörs mest och tydligast, det är synd tycker jag. Jag kan lova att så är fallet även bland Zoopet-besökare.

            Jaja, fortsätt gärna i samma stil. Jag lovar att inte läsa de trådar som blir för jobbiga...<img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>. Tänker dock inte hålla mig borta från Humormania...

            Med all respekt, trevlig helg, Zoopetare!

            mvh
            /Hasse

            P.S. Ni har väl noterat att jag skrev detta i Humormania....<img src=icon_smile_cool.gif border=0 align=middle> D.S.
            //Uffe

            Kommentar

            • Mogwai
              • November 2002
              • 3021

              #7
              Hasse_H....det är noterat !!!<img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>
              Jag tar det hela med en klackspark och önskar Dig och de dina en likaledes trefvliger helg !! Inga djupdykningar nu bara va ??? *S*


              "Ju fler åsikter desto saligare blandning"

              Kommentar

              • GooGoo
                • February 2002
                • 2975

                #8
                <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote>Hade nästan förväntat mig nån sån här reaktion.... <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>
                Naturligtvis, det var väl syftet?
                <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote>Kalla mig "låg" eller annat, jag tar inte åt mig av sådant. <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>
                Jag har inte kallat Dig låg!
                <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote>Vi har yttrandefrihet med ansvar och det förväntar jag mig gäller också på Zoopet. <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>
                Naturligtvis, men varför klaga på humornivå och inläggsmängd på en avdelning där det mesta faktiskt är tillåtet? Man behöver ju inte reta upp sig på saker som man inte ens behöver ta del av!
                <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote> Jag kan lova att det finns många som är rädda för att höja rösten då man har åsikter som avviker från de som hörs mest och tydligast, det är synd tycker jag. Jag kan lova att så är fallet även bland Zoopet-besökare. <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>
                Vi får verkligen hoppas att dessa personer yttrar sig i så fall, utan att behöva höja rösten!

                H<img src=icon_smile_clown.gif border=0 align=middle>H
                Har inte en enda firre längre men återkommer ändå hit då och då.

                Kommentar

                • Ulf P
                  • March 2002
                  • 1615

                  #9
                  GooGoo, att du inte har mycket till övers för mina åsikter det vet jag. Jag har inte retat upp mig över något. Jag uttryckte en åsikt. Jag kan inte se nånstans i mina inlägg i denna tråden att jag verkar uppretad, så det är din tolkning. Men det är väl så, kan det feltolkas så kommer det att göras.

                  Om någon fortfarande stör sig på mina inlägg så skicka gärna mail istället. Jag har sagt det jag ville säga och kanske lite till.

                  GooGoo, du ingår också helghälsningen. Tro´t eller ej.

                  /Hasse
                  //Uffe

                  Kommentar

                  • Kjell Fohrman
                    Administrator

                    • December 2001
                    • 48148

                    #10
                    Hej,
                    Varför spilla tid på denna diskussion - sätt er i stället och gör lite fler vykort, det är ni ju bra på <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>.
                    Akvaristiska hälsningar
                    Kjell

                    Akvaristiska hälsningar
                    Kjell
                    Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
                    Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.

                    Kommentar

                    • Ulf P
                      • March 2002
                      • 1615

                      #11
                      Nämen Kjell, jag som äntligen trodde att jag förstått att man skulle spilla tid och snacka skit på Humormania....<img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>
                      mvh
                      /Hasse
                      //Uffe

                      Kommentar

                      • GooGoo
                        • February 2002
                        • 2975

                        #12
                        <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote> GooGoo, du ingår också helghälsningen.<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>
                        Jag önskar naturligtvis också Dig och Din familj en trevlig helg. <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote>sätt er i stället och gör lite fler vykort <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>
                        Skall göra det.....när specialbeställningen av bilder landar i min mailbox.....inget är som väntans tider....

                        H<img src=icon_smile_clown.gif border=0 align=middle>H
                        Har inte en enda firre längre men återkommer ändå hit då och då.

                        Kommentar

                        Arbetssätt...