Importera från USA

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Zaius
    • August 2004
    • 150

    Importera från USA

    Hej,
    jag är intresserad av att importera sköldpaddor från USA och har därför skummat igenom en del av bestämmelserna som gäller kring detta på jordbruksverkets hemsida. Sköldpaddorna som jag försöker få tag på är "manipulerade/framavlade" varianter av arten Trachemys scripta elegans (rödörad vattensköldpadda). Jag har sedan tidigare hört att det gäller ett importförbud inom EU-länderna för denna art. När jag sökte på jordbruksverket angående importförbudet fick jag det slutligen bekräftat (se länk http://www.jordbruksverket.se/downlo...v003100501.pdf ).

    Samtidigt nämns arten i denna förordning http://www.jordbruksverket.se/downlo...4954199/Bilaga A_D.pdf
    under Bilaga B. Läser man senare den här sidan http://www.jordbruksverket.se/amneso...880002334.html på jordbruksverket beskrivs det vad som gäller och krävs för att importera arterna som nämns under de olika bilagorna till EU-länderna.
    Jag antar dock att det tyvärr är först och främst totalförbudet som man måste rätta sig efter...

    Någon här som sedan tidigare har erfarenheter med att importera djur (helst sköldpaddor) från ett land utanför EU och kan ge lite klarhet i det hela?
    Senast redigerad av Zaius; 13 July 2013, 17:04.
  • Kjell Fohrman
    Administrator

    • December 2001
    • 48148

    #2
    Om det är en framavlad art eller inte har ju ingen betydelse utan samma gäller som för ursprungsarten. Just för denna art så kan säkert Bygert (som brukar skriva här på Zoopet) ge dig ett bra svar om vad som gäller.

    Jag tycker du skall ringa eller maila till Jordbruksverket för att få ett svar för vad som gäller. Bäst är att maila för då får du ett skriftligt svar.
    Akvaristiska hälsningar
    Kjell
    Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
    Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.

    Kommentar

    • Bygert
      • March 2010
      • 2169

      #3
      Rödörade är förbjudna att ta in i EU och och det är inte mycket att göra åt det, det är bara att konstatera att så är det.

      När det gäller sköldpaddor så är många listade i CITES och EG. Det innebär att skall man ta dem från USA till EU så är det inte nog med att få in dem i EU, man skall ha ut dem ur USA också och det kan vara väl så komplicerat. Det har faktiskt klara poänger att vända sig till en handlare som är van att hantera sånt här och direkt kan få till de papper som behövs både ut ur USA och in i EU. Eftersom det där ändå måste fixas och det är exportören i USA som måste kunna styrka att djuren är ok för att gå på export så kan det vara lika så bra att få alltihop fixat av nån som vet vad som krävs.
      Folk är inte så dumma som man tror, de är ännu dummare

      Kommentar

      Arbetssätt...