kokt eller rå blomkål till ancistrus?

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Jessi_86
    • November 2007
    • 232

    kokt eller rå blomkål till ancistrus?

    som rubriken lyder
    läste att man kunde ge dom gurka, blomkål m.m
  • ansjo
    • November 2005
    • 29967

    #2
    Förvälld Brocoli skulle jag nog hellre ge mina Ancistrus.
    Ska du ändå testa blomkål så är det förvälld som gäller, annars tar det säkert tre månader innan den sjunker.
    /Anders

    Medlem i NCS - givetvis!

    Kommentar

    • larsemil
      • June 2008
      • 172

      #3
      jag ger rå gurka, rå brysselkål.

      men kanske blomkål är för hårt?

      Kommentar

      • MagicFingers
        • November 2003
        • 3136

        #4
        Ursprungligen postat av ansjo
        Förvälld Brocoli skulle jag nog hellre ge mina Ancistrus.
        Ska du ändå testa blomkål så är det förvälld som gäller, annars tar det säkert tre månader innan den sjunker.
        själv tynger jag alltid ner mina grönsaker med kniv eller sked, gäller ju att lära fiskarna bordsskick, och det é viktigt med färska grönsaker, annars kokar du ju bort alla nyttigheter..
        Nemo saltat sobrius, Nisi forte insanit

        Nunc Est Bibendum

        Kommentar

        • ansjo
          • November 2005
          • 29967

          #5
          Förvälla, inte koka.
          /Anders

          Medlem i NCS - givetvis!

          Kommentar

          • Bowman
            • December 2008
            • 1318

            #6
            Och kanske knyta upp sked/kniv/gaffel med en liten bit fiskelina så slipper man ha händerna i vattnet mer än nödvändigt.

            Kommentar

            • DJonsson
              • November 2008
              • 20

              #7
              Jag matat mina med fryst broccoli sjunker efter några minuter.

              Kommentar

              • Bowman
                • December 2008
                • 1318

                #8
                Jag lade ner broccoli tll mina siamesiska algätare + ancistrusbäbisar.

                Ingen käkade broccolin, och efter 45min tog jag upp skiten igen.

                Skumt?

                Kommentar

                • Markus1984
                  • November 2008
                  • 2606

                  #9
                  Lägg ner en bit på kvällen när ljusrampen är släkt.

                  Och vänta tålmodigt tills morgonen så har dom med största säkerhet varit där och tuggat.

                  ;D
                  Medlem i Västerås Akvarieförening www.vaaf.se!

                  Kommentar

                  • Bowman
                    • December 2008
                    • 1318

                    #10
                    Ursprungligen postat av Markus1984
                    Lägg ner en bit på kvällen när ljusrampen är släkt.

                    Och vänta tålmodigt tills morgonen så har dom med största säkerhet varit där och tuggat.

                    ;D
                    Ja ok, det är så det funkar.

                    Ville inte låta biten ligga med tanke på övermatning/gödning av vattnet nu i början..

                    Kommentar

                    • Markus1984
                      • November 2008
                      • 2606

                      #11
                      Ursprungligen postat av Bowman
                      Ja ok, det är så det funkar.

                      Ville inte låta biten ligga med tanke på övermatning/gödning av vattnet nu i början..
                      Kan vara ett klokt val om det påverkar vattnets kvalitet mycket..vilket jag inte vet.

                      För mig är det olika hur pass fort fiskarna kommer fram till grönsaken när jag släppt ned den. men nån av dom brukar dyka upp rätt fort.

                      Det enda som jag hittils märkt med grönsaker är att Brysselkål kan ge en hemsk stank om man lägger i den när den är Kokt istället för endast förvälld/pocherad, och sedan låter den ligga över natten.
                      Medlem i Västerås Akvarieförening www.vaaf.se!

                      Kommentar

                      • Bowman
                        • December 2008
                        • 1318

                        #12
                        Ursprungligen postat av Markus1984
                        Kan vara ett klokt val om det påverkar vattnets kvalitet mycket..vilket jag inte vet.

                        För mig är det olika hur pass fort fiskarna kommer fram till grönsaken när jag släppt ned den. men nån av dom brukar dyka upp rätt fort.

                        Det enda som jag hittils märkt med grönsaker är att Brysselkål kan ge en hemsk stank om man lägger i den när den är Kokt istället för endast förvälld/pocherad, och sedan låter den ligga över natten.
                        Ja ok. Tänkte mest att om jag lät den ligga kanske flöt iväg i nått skrymsle och ruttnade och förstörde värdena på det sättet. Inte att den förstörde vattnet i sig.

                        Kommentar

                        • Markus1984
                          • November 2008
                          • 2606

                          #13
                          Ursprungligen postat av Bowman
                          Ja ok. Tänkte mest att om jag lät den ligga kanske flöt iväg i nått skrymsle och ruttnade och förstörde värdena på det sättet. Inte att den förstörde vattnet i sig.
                          Eventuellt kan ju småbitar lossna och dra iväg nånstans, har själv aldrig haft problem med det dock.
                          Medlem i Västerås Akvarieförening www.vaaf.se!

                          Kommentar

                          • Örjan A
                            • November 2008
                            • 13

                            #14
                            Hej
                            Jag har plecon och tyvärr så har jag lite alger ibland. Då brukar jag släppa i 2-3st frysta brysselkol och dom är galna i dom. En nackdel med brysselkolen är att det börjar lukta ur kärlet. Lukten försvinner inom någon dag.
                            Om man matar med brysselkol så brukar man få en vit trådig rot kvar, plocka bort dessa.
                            Även vissa andra fiskar äter av kolen
                            Örjan

                            Kommentar

                            • Mick13
                              • May 2008
                              • 1796

                              #15
                              Jag ger mina fryst broccoli, fryst brysselkål och frysta ärter som jag skalar.
                              In vino veritas, in aqua sanitas

                              Kommentar

                              Arbetssätt...