Förvälld Brocoli skulle jag nog hellre ge mina Ancistrus.
Ska du ändå testa blomkål så är det förvälld som gäller, annars tar det säkert tre månader innan den sjunker.
Förvälld Brocoli skulle jag nog hellre ge mina Ancistrus.
Ska du ändå testa blomkål så är det förvälld som gäller, annars tar det säkert tre månader innan den sjunker.
själv tynger jag alltid ner mina grönsaker med kniv eller sked, gäller ju att lära fiskarna bordsskick, och det é viktigt med färska grönsaker, annars kokar du ju bort alla nyttigheter..
Ville inte låta biten ligga med tanke på övermatning/gödning av vattnet nu i början..
Kan vara ett klokt val om det påverkar vattnets kvalitet mycket..vilket jag inte vet.
För mig är det olika hur pass fort fiskarna kommer fram till grönsaken när jag släppt ned den. men nån av dom brukar dyka upp rätt fort.
Det enda som jag hittils märkt med grönsaker är att Brysselkål kan ge en hemsk stank om man lägger i den när den är Kokt istället för endast förvälld/pocherad, och sedan låter den ligga över natten.
Kan vara ett klokt val om det påverkar vattnets kvalitet mycket..vilket jag inte vet.
För mig är det olika hur pass fort fiskarna kommer fram till grönsaken när jag släppt ned den. men nån av dom brukar dyka upp rätt fort.
Det enda som jag hittils märkt med grönsaker är att Brysselkål kan ge en hemsk stank om man lägger i den när den är Kokt istället för endast förvälld/pocherad, och sedan låter den ligga över natten.
Ja ok. Tänkte mest att om jag lät den ligga kanske flöt iväg i nått skrymsle och ruttnade och förstörde värdena på det sättet. Inte att den förstörde vattnet i sig.
Ja ok. Tänkte mest att om jag lät den ligga kanske flöt iväg i nått skrymsle och ruttnade och förstörde värdena på det sättet. Inte att den förstörde vattnet i sig.
Eventuellt kan ju småbitar lossna och dra iväg nånstans, har själv aldrig haft problem med det dock.
Hej
Jag har plecon och tyvärr så har jag lite alger ibland. Då brukar jag släppa i 2-3st frysta brysselkol och dom är galna i dom. En nackdel med brysselkolen är att det börjar lukta ur kärlet. Lukten försvinner inom någon dag.
Om man matar med brysselkol så brukar man få en vit trådig rot kvar, plocka bort dessa.
Även vissa andra fiskar äter av kolen
Örjan
Kommentar