Ancistrus- När är det möjligt att urskilja vilket kön det är?

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • ~Maria~
    • October 2007
    • 21

    Ancistrus- När är det möjligt att urskilja vilket kön det är?

    Har en ancistrus och har tänkt skaffa ännu en men är lite osäker på viket kön det är på den jag redan har. Den är runt 9 cm nu och har fått som två små små taggar på överläppen eller vad man ska säga. Är dom här taggarna "försmak" till dom där spröten som hannarna får eller borde dom kanske redan ha kommit ordentligt om det är en hane jag har?

    Sen har den då och då börjat att typ blåsa upp sig och spänna ut som taggar på sidan av munnen ibland... Vad är detta för beteende?
  • Bertelsen
    • March 2002
    • 7

    #2
    Hei

    Vekstraten til Ancistrus er ca noe som dette, men det er utrolig mange faktorer som spiller inn her. Fór, vannkvalitet, temperatur, størrelse på akvariet og ikke minst individuelle forskjeller mellom artene. En ikke unormal vekstrate vil være 12 til 13mm etter en måned. 2,5 til 3 cm etter 10 uker, og 7 til 8 cm etter 1.5 år. Etter rundt 2 år er fisken kjønnsmoden, og vil da være i overkant av 8 cm stor. I naturen er vekstraten hurtigere og rundt 7 til 8 cm etter allerede 1 år.

    Hannen får disse tentaklene på nesepartiet. Men ikke la deg lure, hoene får også slike, bare ikke like kraftige. Hoer får som regel kun tentakler rundt selve nesen i ytterkant, mens hannene får tentakler i en Y-form midt på nesen i tillegg. Det må ofte en lek til før hannen får virkelige kraftige tentakler.

    Disse mallene også såkalte interopercular-pigger, som de kan trekke eller spenne ut. Normalt sett er disse piggene eller krokene skjulte ved gjellelokket til fisken. Fisken bruker disse når de føler seg truet eller når de skal sloss, for eksempel om revir. Disse piggene er spisse og består av noen lange og flere korte pigger. Men det er ikke unormalr at fisken -"strekker" disse piggene litt ut, en gang imellom.

    E
    Guardians of catfish

    Kommentar

    Arbetssätt...