vilken fisk ??!!

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • fredde88
    • July 2002
    • 174

    #16
    okey
    jag hade inte tid att kolla jag skulle och hämta min lillebror [snart 3] men tack för svaret <img src=extra_smilie_anim_k2.gif border=0 align=middle>

    mvh fredde

    <img src=extra_smilie_aquarium.gif border=0 align=middle><img src=extra_smiley_drunk.gif border=0 align=middle>---<font size=1>hej mina kompisar</font id=size1>
    -<font size="2">hej mina kompisar</font id="size2">

    Kommentar

    • Cat
      • May 2002
      • 74

      #17
      Aqua Max:

      Den lilla har exakt samma färgnyans och mönster som den stora, och som alla andra ancistrus jag har sett (mörkbrun med ljusare prickar.)
      Den har inga som helst borst på nosen, men den har taggar på gälarna som den kan fälla ut om den känner sig hotad, vilket den större också har (fast den har kraftigare).
      Tanduppsättning och ryggfensstrålar har jag inte kollat...
      Hanen är något bredare över nosen/huvudet, annars är krppproportionerna desamma.

      Matar gör jag med 2-4 fodertabletter om dagen, plus att jag ibland lägger i frysfoder som mysis och africana mix, som innehåller mkt grönt. Den lilla är förstås inte lika framme som den större ancistrusen, plus att jag har en hel del andra firrar som gärna vill åt tabletterna (botior, gibbiceps, pictusmal, även scalarerna).
      Men den lilla brukar ändå för det mesta få tag på nån liten bit att tugga på, och när jag matar med fryst så brukar hon mumsa i sig duktigt.

      Vattenbyten gör jag ca var 14:e dag, men jag måste erkänna att jag kan slarva... Akvariet är 300 liter stort, med eheim ytterfilter.

      Jag har tre stora rötter som ancistrusarna gärna gnager på.

      Nej, hanen har inte intagit någon grotta, men jag anar att de kanske är för stora. Grottorna utgörs av blomkrukor, vilket jag har hört ska vara bra, men det kan hända att jag inte har grävt ner dem tillräckligt djupt, att det blir för stor öppning... Jag har inte orkat göra något åt det, ancistrusyngel är inget jag eftersträver, men visst vore det kul om de lekte, det är alltid roligt.

      Men det jag funderar mest över är min lilla ancistrus storlek... Varför växer hon inte??



      "It's nice to be important, but it's more important to be nice."
      "It's nice to be important, but it's more important to be nice."

      Kommentar

      • Aqua_Max
        • April 2002
        • 511

        #18
        <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote>Den har inga som helst borst på nosen, men den har taggar på gälarna som den kan fälla ut om den känner sig hotad, vilket den större också har (fast den har kraftigare).<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>Taggarna är visserligen inte en del av gälarna, men jag vet vad du menar. Det är helt normalt och hannarna har kraftigare sådana än honorna har.

        <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote>Hanen är något bredare över nosen/huvudet, annars är krppproportionerna desamma.<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>Ja, då verkar det stämma.

        <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote>Nej, hanen har inte intagit någon grotta...<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>Det låter inte bra. Är du säker på att han inte har något undangömt skrymsle som han har som hem? (Där han befinner sig större delen av tiden då han inte är framme och letar mat.) Typ under en sten, i eller under en rot etc? Han måste ha en egen krypin, som han inte blir bortkörd från av andra fiskar, för att kunna leka och ta hand om rom och yngel.

        <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote>Grottorna utgörs av blomkrukor...<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>De kan visserligen använda blomkrukor, men det brukar funka bättre med t.ex. ihåliga bamburör, PVC rör, urholkade kokosnötter etc. Det brukar fungera bäst om grottan bara har en ingång, som bör vara ganska trång.

        <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote>Varför växer hon inte??<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>Efter vad du berättat så verkar det onekligen konstigt. Hon borde växa under de omständigheter du nämnt.

        En vanlig orsak till att Ancistrus växer dåligt är annars att de leker för ofta. Nu kanske det inte är så i ditt fall, men det är inte omöjligt att dina Ancistrus leker fast du inte vet om det, och att rommen hela tiden blir förstörd (t.ex. om hannen leker av henne i en grotta som han sedan blir bortjagad från av andra fiskar, eller om han är en överambitiös "klantviftare" som viftar så mycket att rommen lossnar och åker ur grottan istället för att bara syresättas) det leder i så fall till att honan producerat rom och leks av så ofta att hon använder den mesta av näringen hon får i sig till att producera ägg istället för att växa.

        ~~~ Max Photo ~~~
        ~~~ Max Photo ~~~

        Kommentar

        • Cat
          • May 2002
          • 74

          #19
          Hmmm... Han brukar iofs ligga gömd under rötter och så, men oftast tycker jag att han är ute och simmar, så jag har inne kopplat ihop honom med någon speciell plats.. Ska undersöka det lite nogare..

          Att de skulle leka utan min vetskap verker osannolikt, jag brukar kolla på mina fiskar ganska ofta, och jag borde ju märka om hannen ligger och vakter rom...? Visserligen tror jag att det kan vara svårt för honom att håll akvar rom, etresom ja ghar en ganska så rovgirig pictusmal som som går på rövarstråt under nätterna. Jag vt inte hur pass duktiga ancistrusar är på att vakta iofs, men det verkar ju otrolgt att hannen skulle kunna hålla honom borta från den mumsiga rommen...

          Jag ska pröva att göra lite bättre grottot nästa gång jag byter vatten, så ka vi se om han hittar nåt hem :-)

          Tack för all hjälp!

          "It's nice to be important, but it's more important to be nice."
          "It's nice to be important, but it's more important to be nice."

          Kommentar

          • Supermick
            • April 2002
            • 248

            #20
            (ang. orginal tråden)
            det kan ju faktiskt vara så att det är en pleco ! jag har faktiskt en albino pleco. den stod som en albino anicistrus i affären jag köpte den. trodde först att det var en gibb så jag köpte direkt utan att spana för mycket i butiken. hemkommen kollade jag den ordentligt. å jämförde med mina plecos det är ingen tvekan att det är en sån
            men om den har horn i pannan
            så är det ju ingen pleco iof. sånna plecosar växer inte på träd dom flesta har nog aldrig ens sett en på bild

            let's get wet

            Kommentar

            Arbetssätt...