Hypancistrus zebra

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • nettrax
    • February 2002
    • 790

    Hypancistrus zebra

    Tänkte skaffa några Hypancistrus zebra till mitt 160 liters. Nu undrar jag dels hur många jag skulle kunna ha i det ( läste att de var revirhävdande) dels vad man skulle kunna ha för ciklid som kommer från SAMMA ställe som den + vilket grus/ sand som är lämpligast.

    Mvh. Ninni
    Förhoppningsvis snart ägare till en röd tabby/vit crx kille
  • Peter
    • January 2002
    • 196

    #2
    Hejsan!
    du kan nog ha ganska många, själv har jag 4st <img src=extra_smilie_zebra_pleco.gif border=0 align=middle> i ett av mina 150L akv. men du får se till så att du inte får för många hanar, de är ju de som är revir hävdande, så pröva med 1 hane 2honor, 2hanar och 3honor eller 2par. fler än 2hanar kanske inte funkar så bra men det e ju en hel del pengar för lite fisk så det räcker nog med 5st för att man ska kunna se botten i plånboken. hanen uppvaktar ju honan ganska rejält så det kan ju va bra med fler honor.

    ciklider som passar med zebror finns det kanske inte så många att välja på. de får ju inte vara stora och bökiga så några små snälla som gillar varmt vatten är ju bra, själv har jag discus.
    en annan sak som är ganska viktig är att zebrorna är några riktiga mesar gentemot andra malar så du bör inte ha några andra malar i det karet.

    sand. det mesta funkar nog bra som är ok till andra malar, men den bör ju inte vara vass tex. kross eller vit själv har jag sand från vättern, det ser ut som råsand fast lite rundare och mellan 1-4mm grov

    mat, jag har fått tippset att bara mata med räkmix och det funkar bra fast man kan läsa att de gillar röda mygg mm.. men jag matar inte mina fiskar med det längre för det har varit mycket problem med det, en gång fick jag karplöss som sög sig fast på mina små dyrgripar och det va inte kul

    /Peter
    750L, 540L och 3x150L.
    4st L046, 4st L034, 4st L114, 1st lekpar L059, 2st L059a White seam, L018, L177, L085, L017, L190, L191, L027a, L027b, L027c och en Acathicus adonis.
    /Peter

    Kommentar

    • nettrax
      • February 2002
      • 790

      #3
      Tack så jättemycket för svaret.
      En fråga till: hur mycket ljus vill dom ha?
      Går det bra att odla mycket växter i samma akvarium?

      Mvh. Ninni
      Förhoppningsvis snart ägare till en röd tabby/vit crx kille

      Kommentar

      • Aqua_Max
        • April 2002
        • 511

        #4
        <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote>Nu undrar jag dels hur många jag skulle kunna ha i det...<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>Det kan vara lämpligt att ha två honor per hanne. Hannarnas trånga grottor (som bör vara gjorda av sten) bör placeras på så sätt att de inte är närliggande och det bör bara vara en grotta per hanne.

        <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote>...ciklid som kommer från SAMMA ställe...<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>Det blir nog svårt. Jag känner inte till några lämpliga ciklider från samma område i Rio Xingu.

        <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote>vilket grus/ sand som är lämpligast<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>I deras naturliga biotop är det stenbotten, dvs inte grus eller sand, och därför kan det vara lämpligt med glasbotten utan sand. Zebrorna är också slöa på att leta mat, så man bör se till att det inte blir kvarliggande mat nere i gruset som kan ruttna om man använder grus.

        <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote>hur mycket ljus vill dom ha?<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>De är ljusskygga, så om du vill se dem framme (så att de inte gömmer sig hela tiden) bör du ha svagt ljus.

        <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote>Går det bra att odla mycket växter i samma akvarium?<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>Nej. Zebrorna föredrar varmt, syrerikt, starkt stömmmande vatten och svagt ljus, dvs tvärt emot vad vanliga akvarieväxter vill ha.



        ~~~ Max Photo ~~~
        ~~~ Max Photo ~~~

        Kommentar

        • nettrax
          • February 2002
          • 790

          #5
          Hmmm, vet inte om mitt akvarie passar. Miljö och så är ju inte svårt att fixa. Problemet är att akvariet är högt och har "liten", i förhållande till höjden, bottenyta. + att jag ville ha ett akvarie med mycket växter. Får nog bli något annat i akvariet.

          Mvh. Ninni
          Förhoppningsvis snart ägare till en röd tabby/vit crx kille

          Kommentar

          • Peter
            • January 2002
            • 196

            #6
            <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote>I deras naturliga biotop är det stenbotten, dvs inte grus eller sand <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>
            det stämmer ganska bra men vad jag läst mig till så är det mycket finkornig sand på botten med rundade stenar, enligt de som vart där.

            växter går ju att ha några, men vill du odla på dem så blir det ju svårt, eftersom det måste va storm i karet, fast de finns ju de som fått yngel av dem i vanligt sällskaps akvarium. och de kommer kanske inte att vantrivas heller. men ha dem i ett växtakvarium är kanske ingen bra idé

            750L, 540L och 3x150L.
            4st L046, 4st L034, 4st L114, 1st lekpar L059, 2st L059a White seam, L018, L177, L085, L017, L190, L191, L027a, L027b, L027c och en Acathicus adonis.
            /Peter

            Kommentar

            • nettrax
              • February 2002
              • 790

              #7
              Nä har spölat den iden just nu. Får skaffa sådana malar senare. När jag har ett akvarie som är bättre lämpat =). Tack ändå för all hjälp, har sparat tipsen för framtida bruk =)

              Mvh. Ninni
              Förhoppningsvis snart ägare till en röd tabby/vit crx kille

              Kommentar

              Arbetssätt...