Dvärgciklider

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Linus Fröjd
    • January 2003
    • 40

    Dvärgciklider

    Hej

    Jag ska nu starta upp ett nytt kar. Det är på 200 liter och jag hade tänkt att ha dvärgciklider i det. Inredningen kommer att bestå av rötter och stengrottor och i framtiden kommer det även att finnas löv på botten. Vilka och hur mycket växter det blir har jag inte bestämt ännu. Men innan jag köper fiskar skulle jag vilja veta om en del saker. Går det tex att ha två apistogramma hanar i samma akvarium av min storlek? 100x50x40cm. Vilka dvärgciklider trivs bra med varandra? Eller är det bäst att satsa på en art med en hane och flera honor? Vilka andra sydamerikanska fiskar funkar bra som sällskap? Mycket tacksam för seriösa tips.

    Linus Fröjd
  • Jonas81
    • January 2002
    • 611

    #2
    Jag tycker att du ska hålla dig till en art.
    Tec a.hongsloii(stavning)
    sälska så e ett stim med tetror väldigt bra.
    tetrorna fungerar som en varnig till cikliderna.
    När tetrorna simmar lungt och fridfult då är det lunkt för dvärgcikliderna så de simmar fram.
    gömmer sig eller flyr tetrorna så är det ett tecken på fara så då gömmer sig dvärgcikliderna.
    Sedan kan du ha ett par skalarer, nyckelhålsciklider eller någon annan lite större ciklid.


    Jonas<img src=extra_smilie_zebra_pleco.gif border=0 align=middle>
    Jonas

    Kommentar

    • Dagan
      • November 2002
      • 411

      #3
      Du kan ha två hanar av appsitogramma i det akvariet om de är av olika arter så kan du ha dem utan problem då appistogramma oftast lever i harmoni i akvariet! Om du ska ha två av samma art försök då att ha massor av gömställer vilket jag förstår att du försöker åsta komma skulle derimot skippa scalarena eftersom de kan ta små appistosa å tetror satsa då hellre på nån lite cupido eller nyckelhål. Växterna som trivs är ju blheri och andra svärdsplantor sen kanske vallisineria och cabomba altså en växt som bildar undervattens skogar=) De flesta tetror kan du nog ha med dem, men undvik fenätare eftersom de flesta ap hanar har långa fina fenor!
      Inred botten med fin sand då appistogramma gillar att tugga sand! Sen var ju frågan om vilka som skulle passa? hmmm kakadua är ju lättlekta å tåliga ich om du inte har haft appistosa förut så börja med en grupp av dem kanske 2 hanar å 10 honor så ska det nog funka de lever ju inte så länge då=( annars finns ju agassizzi(har själv) och borelli. Det finns hur många sorter som helst och fler tillkommer hela tiden men som hongsloi kostar ju 60-80 kr å det kan ju bli en dyr affär om man inte sköter det bra.

      Lyssna/lyssnar o lär medans det finns tid för det.
      Lyssna/lyssnar o lär medans det finns tid för det.

      Kommentar

      Arbetssätt...