guldsöm+blå ciklid=sant ??

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • bus
    • July 2004
    • 37

    guldsöm+blå ciklid=sant ??

    Jag har köpt 4 ciklider. På affären sa han att det förmodligen var guldsömsciklider, men jag vill hävda att de mörkare av de han hade var blå ciklider-han sa bara "säger du det så". Hur som helst köpte jag två mörka och två ljusa(alla var väldigt färglösa). Jag valde en med långa fenor och en med korta fenor av varje "färg". Nu har de färgat ut och jag är helt säker på att de är både blå ciklider och guldsömmare. Problemet är bara att det är en guldsöm och en blåciklid som bildat par och leker-kul för jag har bara haft fiskarna i 3 dar !!!! Men kan dom få yngel med varann ????
    Biotopakvarium ? Eh, näe. Flerotopakvarium-japp
  • Shepard

    • March 2003
    • 13992

    #2
    Hej

    Ja, de kan få yngel med varandra, vilket inte är så lyckat, korsningar ska man försöka undvika. Jag köpte ett vildfångat blåciklidpar för ett tag se´n, och honan jag köpte hade parat ut sig med en vildfångad guldsömshane. Jag tog just den honan för att de inte skulle korsa sig. Visserligen hade väl ynglen ändå inte överlevt i det akvariet, men ändå.

    Både hanar och honor av guldsömmar har vita/gula/orange fenkanter, men honans "sömmar" är smalare. I övrigt är hon mörkare än hanen, och har inte hanens grönblå prickar över kroppen.

    Här är en bild på vad jag är rätt säker på är en hona:
    http://zoonen.com/res/pub/2863/Guldsömsciklid_norm.jpg

    Här är en hane:
    http://www.cichlidenseite.de/bestand/rivul-bestand.jpg

    En blåciklidhona, som jämförelse:
    http://user.chollian.net/~bbi/images/f-blueacara.jpg

    Ser nu att det är nå´t strul med länken till guldsömshonan, hela kom inte med av nå´n anledning. I fall du inte vet hur du ska göra: Markera hela länken, tryck CTRL och C samtidigt, klicka och rensa i adressfältet där uppe, och tryck CTRL och V, och tryck på enter/return, så kommer bilden upp.

    MVH Micke
    "You can fight like a krogan, run like a leopard, but you'll never be better than commander Shepard" (Miracle of Sound)
    Min profil
    Mitt galleri

    Kommentar

    Arbetssätt...