Gurami.....

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Johansson
    • May 2002
    • 252

    Gurami.....

    Hejsan alla!

    Du vet säkert hur jag ska göra..

    Jag har läst hur man ska göra för att odla fram Marmogurami.

    Man ska koka vattnet och låta det svalna ner till 24-26 grader.
    Sen ska man ha mycket växter/flytväxter, sen ska dom ha en lite fri sim yta... akvariet är 60L!

    Jag har nu gjort allt det och nu e paret gurami i akvariet..

    Men inge skumbo eller nåt.. dom börja med att bara simma omkring där normalt och käka mina svarta mygglarver som dom fick av mej..

    Och nu så gömmer sen hannen bara, för honan jagar honom så fort han tittar fram(Fast inte så himla farligt..)!!

    Vad ska jag göra? slå på en porr film åt dom eller?

    Nej men ärligt talat, har du nå råd?

    Thanx...

    Johansson

    Ändrat av - Johansson den 2002/05/09 14:45:11
    <img src=extra_smiley_splat.gif border=0 align=middle>Johansson<img src=extra_smiley_splat.gif border=0 align=middle>
  • Aqua_Max
    • April 2002
    • 511

    #2
    Först och främst måste fiskarna vara tillräckligt gamla för att vara könsmogna och dessutom behövs givetvis en av varje kön. Att honan jagar hannen är mycket ovanligt, det brukar vara tvärt om, är du säker på könen?

    För att stimulera lek kan man sänka vattennivån till halva höjden jämfört med vad de är vana vid och som du skrev, ha i en massa växter.

    Däremot tycker jag nog att ditt akvarium är av minsta laget, har du inget större typ 100-150 liter som du kan använda? Det kommer i alla fall att behövas fler akvarier om du ska föda upp alla ynglen på ordentligt sätt (vilket kräver att man sorterar dem efter storlek eftersom de växer ojämnt) och det kan bli MÅNGA yngel från en kull.

    Själv har jag odlat blågurami och det fick räcka med en kull. Hur många yngel det var från början vet jag inte, men det blev i stutändan över 400 vuxna fiskar från den kullen, vilket var betydligt fler än jag hade väntat mig, så jag blev tvungen att sätta upp flera akvarier extra för att ha plats med dem.



    ~~~ Max Photo ~~~
    ~~~ Max Photo ~~~

    Kommentar

    • Johansson
      • May 2002
      • 252

      #3
      <img src=extra_smiley_watching.gif border=0 align=middle>Hejsan Aqua_Max!<img src=extra_smiley_watching.gif border=0 align=middle>

      Hehe trevligt.. Ojsan det blev visst 390st förmånga än vad jag räknat med <img src=icon_smile_tongue.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_tongue.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_tongue.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_tongue.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_tongue.gif border=0 align=middle>

      Jag har läst att man ska använda minst ett 50L Akvarium på information sidorna om Marmogurami!

      Så jag tänkte att mitt 60L skulle räka.. sen har jag ett 75L oxå som e tomt och så har jag ett 210L där alla andra fiskar är!

      Jo jag e säker på att dom e hanne och hona! För när jag köpte dom så sa jag att jag ville ha en hanne och hona! Så fick jag det.. och jag har kollat hannen är lite mindre än honan och den har en spetsig ryggfena och honan har en rund ryggfena.. Jo Honan jaggade hannen.. men det var ju inte så himla farligt hon kanske ville leka men inte han.. Som du säger att dom kanske inte är Lekmogna än det kan nog stämma jag får vänta ett tag och sen försöka om igen! Jo jag har läst att om man vill försöka rädda alla yndel så måste man sortera dom efter storlek ofta.. för annars äter dom större upp dom mindre!

      Vill du dela med dej hur du gjorde när du odla blågurami?<img src=extra_smiley_jump2.gif border=0 align=middle>

      Tackar för din hjälp!<img src=extra_smiley_propeller.gif border=0 align=middle>

      Johansson

      Ändrat av - Johansson den 2002/05/10 12:48:45
      &lt;img src=extra_smiley_splat.gif border=0 align=middle&gt;Johansson&lt;img src=extra_smiley_splat.gif border=0 align=middle&gt;

      Kommentar

      • Lukas
        • April 2002
        • 1211

        #4
        Har odlat dvärggurami förrut med lyckat resultat. Skulle kunna tro att samma saker jag gjorde skulle passa mosaikgurami...Jag hade ett 50 liters kar med mycket växter och flytväxter, cabomba brukat vara bra iochmeda att den lägger sig på ytan. Jag sänkte vattennivån till ca 15-20cm och höjde temperaturen till 28-29 gtader och jag behövde inte vänta länge innan de lekte.
        /Lukas

        Kommentar

        • Johansson
          • May 2002
          • 252

          #5
          Oki.. ska försöka med det jag oxå senare.. fast då blir det i ett 75L Akvarium istället för i 60L så har jag nu en vattenÖdla.. <img src=icon_smile_approve.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_cool.gif border=0 align=middle>

          Johansson
          &lt;img src=extra_smiley_splat.gif border=0 align=middle&gt;Johansson&lt;img src=extra_smiley_splat.gif border=0 align=middle&gt;

          Kommentar

          Arbetssätt...