Stimmar dom?

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Erik Åhlander
    • January 2006
    • 1881

    #16
    Ursprungligen postat av batski
    Fast många tetraarter vill inte ha kraftig cirkulation. Eller har jag fel?
    Det finns drygt 800 arter äkta tetror. Dom lever - beroende på art - i allt från stillastående vatten till kraftig fors. De flesta av de arter som vi har i akvarium kommer från mindre regnskogsbäckar. Ett normalt motorfilter doserat för akvariet ifråga lär knappast störa dem. Det går ju lätt att se om dom håller sig i de strida partierna av akvariet eller i "selen".

    Den strömhastighet som en fors naturen har kan vi knappast återskapa i ett standardakvarium med standardpumpar. I ett kraftigt forsande vatten kan du nätt och jämt hålla en käpp rak i vattnet om du håller i med bägge händerna. Många tetror kan utan större svårighet vandra uppströms i sådana vatten.

    Nästan alla iaktagelser i naturen av våra akvariefiskar är gjorda under torrtid. Vad som händer under regntid när det kommer obegripliga mängder vatten vet vi väldigt lite om. Men det verkar som om fiskarna stannar kvar eller vandrar uppströms. Om dom skulle sköljas hjälplöst med vattnet nedströms skulle dom snabbt bli saltvattensfiskar...

    Kommentar

    Arbetssätt...