har funderat på en sak. läser ju om att man ska döda fiskar snabbt vilket jag håller med om. men nu till funderingen..man ska ju inte döda fiskar genom att lägga dom i kokande vatten..men hur sjutton är det med kräftor..dom kokas ju LEVANDE..då är ju det också djurplågeri...hmm
angående avlivning?
Kollaps
X
-
Japp, låt kräftorna vara kvar i sitt vatten och håll dig till nubben istället! -
japp, men så är det alltid, man håller mer om de djur man har i sin närhet...
så är människan funtad...tråden om fjärilars lek!Kommentar
-
ja, titta bara på fiskeindustrin...
men det man inte vet mår man inte dåligt av... tyvärr är det så krassttråden om fjärilars lek!Kommentar
-
Ursprungligen postat av Pechvogel.....eller mina jobbarkompisar som pratar om hur hemskt det är att de äter hundar i asien samtidigt som de trycker i sig både ko och gris (julbord). dubbelmoral utan dess like!Kommentar
-
Får jag fråga varför ni tycker de är plågeri att koka kräftorna? skulle tro att de har samma effekt som att slakta en gris? För dom som inte vet hur det går till så är det ett skott i pannan..
Menar INTE att reta upp någon med detta inlägg!MaaartinKommentar
-
nej men det kan nog kännas lite varmt innan man dör av kokningen...tråden om fjärilars lek!Kommentar
-
jag löser saken genom att inte äta kött alls. då sponsrar jag inte plågsam uppfödning och hantering av djur.
ntr2am - förstår inte hur du kan jämföra att bli levande kokt och att få ett skott i pannan (?). personligen hade jag föredragit det senare. sen är det ju inte bara själva dödsögonblicket som kan vara plågsam. all stress innan slakt är inte att föringa.Kommentar
-
Jag tror ju inte att kräftorna hinner känna nånting.. samma effekt som skottet i pannan.. den mängden kräftor jag har kokat har inte rört en fena efter att de hamnat i vattnet.. det är ju inte så att man släpper ner dem sakta utan det går ju väldigt snabbt.. Så är det i näringskedjan.. äta och bli äten..
Min åsiktMaaartinKommentar
-
Ursprungligen postat av _nitr2amJag tror ju inte att kräftorna hinner känna nånting.. samma effekt som skottet i pannan.. den mängden kräftor jag har kokat har inte rört en fena efter att de hamnat i vattnet.. det är ju inte så att man släpper ner dem sakta utan det går ju väldigt snabbt.. Så är det i näringskedjan.. äta och bli äten..
Min åsiktKommentar
-
Ursprungligen postat av fabiaRShar funderat på en sak. läser ju om att man ska döda fiskar snabbt vilket jag håller med om. men nu till funderingen..man ska ju inte döda fiskar genom att lägga dom i kokande vatten..men hur sjutton är det med kräftor..dom kokas ju LEVANDE..då är ju det också djurplågeri...hmmTjopp...Kommentar
-
Ursprungligen postat av sachaDet handlar väl mer om att man ska kunna använda dom som männskliga föda.. Tror inte de blir bra ifall man dödar kräftan å sen lägger ner den i vattnet.. Hur ska man döda den sen ? ..kan ju inte ta bort huvet liksom..Kommentar
Kommentar