Åååhh, det skall bli så jädra gôtt att få installera ett nytt Eheim 2250 i baljan, förhoppningsvis inom någon vecka. Det här karet går på halvfart sedan ett av filtrerna började läcka för något halvår sedan...
Nu skall det bli lite rotation i baljan, bättre vatten och framför allt skall det bli skönt att ta ur alla pumpskallar med tillhörande blå filtermediaklossar ur karet.
Trots detta trivs Scalarerna fint och växer... snabbt...
Av de 10 Scalarerna är det 6 st. som utvecklas mycket bra.
4 st. andra är lite mindre, underdåniga, skygga och äter ganska dåligt - med följd att de hamnar på efterkälken.
Detta är trots allt som det skall - och brukar vara! Det skall bli intressant att följa de här sex individerna och kolla vad det blir av dom. Dessa sex spritter omkring, äter levandefödandeyngel på löpande band och spänner sig inför varandra. Jag har inte sett några direkta revir eller partendenser ännu - de är alltför små för det - men snart så...
Slänger in en film på några av de framfusiga. Det skall nämnas att det finns nyfödda Black Mollys uppe vid ytan bland växterna.
När jag var på Åleds, tillsammans med Ansjo, berättade Arnold att de rötter som vi tar för "mangroverötter" egentligen är asiatisk Teak, eller rosewood, som de säger over there - dessa rötter sjunker ganska omedelbart och färgar vattnet ganska mycket.
Riktiga Mangroverötter är kolsvarta, lätta och färgar inte vattnet så mycket - stämmer mycket bra på den rot jag köpte av Arnold. Den väger som balsaträ och färgar inte vattnet där den nu ligger (återigen) i badkaret - och den är Jet-Black!
Jobbigt jobbigt. Jag hoppas att inte min tar så lång tid. Har precis fått i vatten och en jätterot.
Den trycker lite mot rutan, jag hoppas verkligen att det inte är någon fara kan lätt trycka ner den med handen så borde inte vara så farligt.
Nej, får du ner den (det fick i och för sig jag också... men...) och den står kvar hyfsat där den skall stå, så löser det ju sig naturligt och den vattenmättas så småning om.
När jag var på Åleds, tillsammans med Ansjo, berättade Arnold att de rötter som vi tar för "mangroverötter" egentligen är asiatisk Teak, eller rosewood, som de säger over there - dessa rötter sjunker ganska omedelbart och färgar vattnet ganska mycket.
Riktiga Mangroverötter är kolsvarta, lätta och färgar inte vattnet så mycket - stämmer mycket bra på den rot jag köpte av Arnold. Den väger som balsaträ och färgar inte vattnet där den nu ligger (återigen) i badkaret - och den är Jet-Black!
Den har vattenmättats en aning och flyter nu inte ovanpå ytan utan ligger strax under, men är svår att placera - jag får helt enkelt borra och karva i den - men det gör inget, för det kommer inte att synas något när den är placerad i karet.
Jag har försökt med en ny filmsnutt men den blev lika mörk den...
Jag lägger den här ändå, om någon orkar kolla...
Nej, det är nya kameror som gäller - jag återkommer!
Idag flöt den där stora Mangroveroten som stod vid bakglaset i mitten upp till ytan... jag hade kilat fast den men flytkraften var för stor. Så det var bara ur med fanskapet - jag får helt enkelt borra och fräsa bort trä på baksidan för att få den att sjunka. Har hållt på i över en månad nu och den flyter fortfarande som balsaträ...
Och så håller jag på att försöka få till en bra inställning i kameran när jag filmar - det blir så jädrans mörkt när jag lägger upp på YouTube - och så ser det inte ut när jag tittar på filmsnuttarna på datorn...
Lägger upp en länk här bara föra att... men ni behöver inte titta på skiten...
Nu har du missat något, Wretman har ju jobbat på Hotel Cardinal i Stockholm. Sen har han varit poissonier, vilket måste vara bra när man snackar fisk! Han har även tjänstgjort på Regnbågen!
Njao... Wretman var fin på köttbullar, koldolmar och kalops - Jag snackar om Frutti di Mare! Vin tappat på en treliters Tetra di Cardinale!
Nu har du missat något, Wretman har ju jobbat på Hotel Cardinal i Stockholm. Sen har han varit poissonier, vilket måste vara bra när man snackar fisk! Han har även tjänstgjort på Regnbågen!
You Bet! Och Göteborgsmongot skall även bjuda på färska Gracilisrullader, Trancherad Transcriptus, Troffetryffel, Munruvade ägg a'la Cyprichromis och till detta dricker vi en afrikansk julspecialitet - Jullemust. Efterrätt blir Malplacé Corydoras och senare som nattamat en räkplaty´ och cocktail scalare samt ett litet glas RoséTetra vin!
Bon Apistotit!
You Bet! Och Göteborgsmongot skall även bjuda på färska Gracilisrullader, Trancherad Transcriptus, Troffetryffel, Munruvade ägg a'la Cyprichromis och till detta dricker vi en afrikansk julspecialitet - Jullemust. Efterrätt blir Malplacé Corydoras och senare som nattamat en räkplaty´ och cocktail scalare samt ett litet glas RoséTetra vin!
Bon Apistotit!
Lämna en kommentar: