Scalarer i 600-liter.

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg

  • c90368
    svarade
    Ursprungligen postat av MaxB
    Slänger in en film på några av de framfusiga. Det skall nämnas att det finns nyfödda Black Mollys uppe vid ytan bland växterna.

    http://www.youtube.com/watch?v=v4KoeJk0jb8
    Dom är häftiga, just därför vill jag ha Skalarer igen.

    Väntan känns lång på att få flytta så jag kan hämta hem mina Peru Altum

    Lämna en kommentar:


  • Mats Bryzell
    svarade
    Åååhh, det skall bli så jädra gôtt att få installera ett nytt Eheim 2250 i baljan, förhoppningsvis inom någon vecka. Det här karet går på halvfart sedan ett av filtrerna började läcka för något halvår sedan...
    Nu skall det bli lite rotation i baljan, bättre vatten och framför allt skall det bli skönt att ta ur alla pumpskallar med tillhörande blå filtermediaklossar ur karet.
    Trots detta trivs Scalarerna fint och växer... snabbt...
    Av de 10 Scalarerna är det 6 st. som utvecklas mycket bra.
    4 st. andra är lite mindre, underdåniga, skygga och äter ganska dåligt - med följd att de hamnar på efterkälken.
    Detta är trots allt som det skall - och brukar vara! Det skall bli intressant att följa de här sex individerna och kolla vad det blir av dom. Dessa sex spritter omkring, äter levandefödandeyngel på löpande band och spänner sig inför varandra. Jag har inte sett några direkta revir eller partendenser ännu - de är alltför små för det - men snart så...
    Slänger in en film på några av de framfusiga. Det skall nämnas att det finns nyfödda Black Mollys uppe vid ytan bland växterna.

    Bifogade filer

    Lämna en kommentar:


  • Faltaren
    svarade
    Ursprungligen postat av c90368
    Se där, nu lärde man sig något nytt
    Japp, jag med . Ja den är inte kolsvart, den är brun. Och den var hyfsat lätt att såga, fick såga av en liten bit.

    Har sågat i mangrove innan, stenhårt. Jag tror det var det iaf

    Lämna en kommentar:


  • c90368
    svarade
    Ursprungligen postat av MaxB
    När jag var på Åleds, tillsammans med Ansjo, berättade Arnold att de rötter som vi tar för "mangroverötter" egentligen är asiatisk Teak, eller rosewood, som de säger over there - dessa rötter sjunker ganska omedelbart och färgar vattnet ganska mycket.
    Riktiga Mangroverötter är kolsvarta, lätta och färgar inte vattnet så mycket - stämmer mycket bra på den rot jag köpte av Arnold. Den väger som balsaträ och färgar inte vattnet där den nu ligger (återigen) i badkaret - och den är Jet-Black!
    Se där, nu lärde man sig något nytt

    Lämna en kommentar:


  • Mats Bryzell
    svarade
    Ursprungligen postat av TastY
    Jobbigt jobbigt. Jag hoppas att inte min tar så lång tid. Har precis fått i vatten och en jätterot.

    Den trycker lite mot rutan, jag hoppas verkligen att det inte är någon fara kan lätt trycka ner den med handen så borde inte vara så farligt.

    Nej, får du ner den (det fick i och för sig jag också... men...) och den står kvar hyfsat där den skall stå, så löser det ju sig naturligt och den vattenmättas så småning om.

    När jag var på Åleds, tillsammans med Ansjo, berättade Arnold att de rötter som vi tar för "mangroverötter" egentligen är asiatisk Teak, eller rosewood, som de säger over there - dessa rötter sjunker ganska omedelbart och färgar vattnet ganska mycket.
    Riktiga Mangroverötter är kolsvarta, lätta och färgar inte vattnet så mycket - stämmer mycket bra på den rot jag köpte av Arnold. Den väger som balsaträ och färgar inte vattnet där den nu ligger (återigen) i badkaret - och den är Jet-Black!
    Den har vattenmättats en aning och flyter nu inte ovanpå ytan utan ligger strax under, men är svår att placera - jag får helt enkelt borra och karva i den - men det gör inget, för det kommer inte att synas något när den är placerad i karet.



    Jag har försökt med en ny filmsnutt men den blev lika mörk den...
    Jag lägger den här ändå, om någon orkar kolla...
    Nej, det är nya kameror som gäller - jag återkommer!

    Lämna en kommentar:


  • Faltaren
    svarade
    Jobbigt jobbigt. Jag hoppas att inte min tar så lång tid. Har precis fått i vatten och en jätterot.

    Den trycker lite mot rutan, jag hoppas verkligen att det inte är någon fara kan lätt trycka ner den med handen så borde inte vara så farligt.

    Lämna en kommentar:


  • Mats Bryzell
    svarade
    Idag flöt den där stora Mangroveroten som stod vid bakglaset i mitten upp till ytan... jag hade kilat fast den men flytkraften var för stor. Så det var bara ur med fanskapet - jag får helt enkelt borra och fräsa bort trä på baksidan för att få den att sjunka. Har hållt på i över en månad nu och den flyter fortfarande som balsaträ...

    Och så håller jag på att försöka få till en bra inställning i kameran när jag filmar - det blir så jädrans mörkt när jag lägger upp på YouTube - och så ser det inte ut när jag tittar på filmsnuttarna på datorn...

    Lägger upp en länk här bara föra att... men ni behöver inte titta på skiten...



    Återkommer om en stund med ytterligare ett Y-tubetest där jag ökat ljusstyrkan - vi får se hur det blir...

    Nåväl, jag har lirat in lite deg så det blir snart både ny kamera och videokamera - och då SKALL det bli ordning på grejerna!!!

    Lämna en kommentar:


  • Mats Bryzell
    svarade
    Ursprungligen postat av c90368
    Nu har du missat något, Wretman har ju jobbat på Hotel Cardinal i Stockholm.
    Sen har han varit poissonier, vilket måste vara bra när man snackar fisk!
    Han har även tjänstgjort på Regnbågen!

    Huaa, den var billig!
    You got me!

    Lämna en kommentar:


  • c90368
    svarade
    Ursprungligen postat av MaxB
    Njao... Wretman var fin på köttbullar, koldolmar och kalops - Jag snackar om Frutti di Mare! Vin tappat på en treliters Tetra di Cardinale!
    Nu har du missat något, Wretman har ju jobbat på Hotel Cardinal i Stockholm.
    Sen har han varit poissonier, vilket måste vara bra när man snackar fisk!
    Han har även tjänstgjort på Regnbågen!

    Huaa, den var billig!

    Lämna en kommentar:


  • Mats Bryzell
    svarade
    Ursprungligen postat av c90368
    Nja, Mannerström vet inte riktigt? Jag förderar Wretman
    Njao... Wretman var fin på köttbullar, koldolmar och kalops - Jag snackar om Frutti di Mare! Vin tappat på en treliters Tetra di Cardinale!

    Lämna en kommentar:


  • c90368
    svarade
    Ursprungligen postat av MaxB
    Inte då! det är ju en meny av Mannerströmska mått - Surprice de Mare a´la Chef MaxB!
    Nja, Mannerström vet inte riktigt? Jag förderar Wretman

    Lämna en kommentar:


  • Mats Bryzell
    svarade
    Ursprungligen postat av c90368
    Öhh, kom på att jag nog var bokad
    Inte då! det är ju en meny av Mannerströmska mått - Surprice de Mare a´la Chef MaxB!

    Lämna en kommentar:


  • c90368
    svarade
    Ursprungligen postat av MaxB
    You Bet! Och Göteborgsmongot skall även bjuda på färska Gracilisrullader, Trancherad Transcriptus, Troffetryffel, Munruvade ägg a'la Cyprichromis och till detta dricker vi en afrikansk julspecialitet - Jullemust. Efterrätt blir Malplacé Corydoras och senare som nattamat en räkplaty´ och cocktail scalare samt ett litet glas RoséTetra vin!
    Bon Apistotit!

    Öhh, kom på att jag nog var bokad

    Lämna en kommentar:


  • Mats Bryzell
    svarade
    Ursprungligen postat av c90368
    Frusna räkor, snyft, är jag välkommen
    You Bet! Och Göteborgsmongot skall även bjuda på färska Gracilisrullader, Trancherad Transcriptus, Troffetryffel, Munruvade ägg a'la Cyprichromis och till detta dricker vi en afrikansk julspecialitet - Jullemust. Efterrätt blir Malplacé Corydoras och senare som nattamat en räkplaty´ och cocktail scalare samt ett litet glas RoséTetra vin!
    Bon Apistotit!

    Lämna en kommentar:


  • c90368
    svarade
    Ursprungligen postat av MaxB
    Frusna rä... nä, nu får du komma ner till sveriges framstjärt och smaka lite riktig sjömat!
    Frusna räkor, snyft, är jag välkommen

    Lämna en kommentar:

Arbetssätt...