Ang räkmixen, det kom inget svar på huruvida den kan vara farlig för vissa arter. Och sen förstod jag inte om rommen skulle mixen eller om den bara skulle sparas.
960-lit. Tanganyika
Kollaps
X
-
Fredrik Metcalf (MrLogic)
128l Tigerbarb, Siamesisk algätare samt en Fengädda, 4 x 20l Räkor, 250l Akvaterrarium
-
Angående räkmix så pratade jag med en som har odlat fisk i 30 år (Kent i Nol) och han sa att paletter kan få bukvattensot av räkmix.
Själv hade jag en pigg regnbågshona som jag matade med räkmix på kvällen och på morgonen var hon död.
Därför tror jag att man skall vara försiktig med att mata andra fiskar än malawis och tanganyika med det.
Det verkar som att vissa tål det och andra mår dåligt av det.
En annan sak man också måste tänka på är att det måste vara rejält mixat - om bitarna är för stora så kan de fastna i tarmarna eller i munnen.Akvaristiska hälsningar
Kjell
Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.Kommentar
-
Ja, jag håller med Kjell!
Man blandar alltså sin mix utifrån de behov fiskarna har. I och med att jag har några troffar i karet nu, så är grönsakerna den viktiga ingrediensen i min mix - och de andra äter detta också.
Jag gör en del mixar med mer räkor till vissa fiskar som vill ha kött och faktiskt en helt vegetarisk mix också - ärtor, spenat och brysselkol.
Jag mixar ingredienserna till en oerhört finfördelad och slät välling - finns inga stora bitar alls - och jag tror det är detta som gör att konsistensen ändå blir lite fast, alltså inga skitiga "moln" i vattnet. Speciellt fiskbullekonsistenslikt blir det såklart när man har räkkött i mixen. Jag tror att även skalet, som får följa med har en bidragande orsak till att konsistensen blir lite fastare. Gelatin behövs alltså inte i detta fallet.
Gelatin kan jag tänka mig är käckt att blanda i mixar som skall innehålla lite större bitar, till större fiskar!
Mr. Logic! Jag drar ner rommen i mixen också. Man kan även ge några små romhögar "live" så att säga, mina fiskar brukar uppskatta detta lilla treat någon gång då och då - när man har en liten räksession och mysar till det hemmavid!Kommentar
-
gjorde ju som sagt mixen. har dock glömt att sriva resultatet Gjorde som max skrev, mixade räkor, med skal- utan ben, ärtor och lite vatten till en gröt. Det uppskattades väldigt mycket av fiskarna!! Både i T-karen och av mina apisto. Borelli!
Gjorde en liten deluxevariant. Gjorde tre påsar, en med artemia, en med flingor och en vanlig. Har hittils bara matat med den vanliga. Återkommer när jag matat med dom andra!
Men när man läser om att det kan vara skadligt så blir man ju lite orolig... Men det borde väl inte vara någon större fara hoppas jag!
/HansKommentar
-
Halloj Hans! Kul att höra att din mix gick hem!
Njae, jag tror inte det är någon fara med att ge en mix av råvaror som man vet är bra för fiskarna - bara man har koll på sådana fiskar som absolut inte skall äta vissa grejer, då får man ju utesluta det från den mix man gör.
Varför jag gör mina mixar är därför att det blir billigt och drygt - och väldigt lätthanterligt.Kommentar
-
man tjänar nog på det i längden, man borde väl få flera påsar på samma "inhandling" av tillbehör?Kommentar
-
1 dl räkor och 1 dl ärter kostar inte många spänn - det blev tre rediga fryspåsar för ett par veckor sedan. Jag har en full påse och en med 1/3-del kvar. Mycket drygt och billigt vill jag påstå!
Mvh
Mistah MixamanKommentar
-
Hur gör du när du matar? Tinar du det först eller lägger du i det fryst?Fredrik Metcalf (MrLogic)
128l Tigerbarb, Siamesisk algätare samt en Fengädda, 4 x 20l Räkor, 250l Akvaterrarium
Kommentar
-
Här är några bilder och en filmsnutt när jag matar dom!
Biten jag tog på bilderna delades upp på Discuskaret också!
Kommentar
-
-
-
Dom ser ut att älska den maten Mats! Läst att några av dina Troffar stod och tryckte, men det behöver du inte vara orolig för. Dom har blivit utvalda som hackkycklingar utav dom andra, så dom kommer ju växa lite långsammare. Men sånt kan ändra sig snabbt. Här satt jag och tittade på karen hemma igår, och helt plötsligt så får jag syn på Dubiosi ungar, dom är helt underbart vackra. Tänk er en svart liten fisk som skimmarar i lila/blåa prickar över hela kroppen.
MVH/FreddanKommentar
-
det ser helt klart bättre ut mats.
en fråga till bubbel, hur många kar har du igång hemma?Kommentar
Kommentar