Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

147L snäcklekare som blev sydamerikabiotop

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Mina rödmunnar har varit lite bleka på huvudet några veckor och vet inte riktigt vad dem drabbats av men tanken var att min filterlåda, som består av en blomlåda kanske utsöndrar något otrevligt? Har inga problem i mitt andra kar som har en likadan blomlåda... Iallafall tog jag bort den på problemkaret och flyttade filtermedian till 2st hangon-filter istället och rödmunnarna har fått skaplig färg men fortfarande drar de sig undan en del.

  Viva Leo Buscaglia

  Kommentera


   Mitt blomlådefilter tog jag bort eftersom det kan ha släppt nåt olämpligt ämne...
   Viva Leo Buscaglia

   Kommentera


    Total makeover
    Viva Leo Buscaglia

    Kommentera


     "Please sign in to view this video" står det!?!
     /Johan

     Kommentera


      Jag kan se den, mycket härligt kar
      /PIA

      Jag är medlem i NCS - föreningen för dig som tycker om ciklider!

      Kommentera


       Fint och oerhört avstressande filmat. Det blir alldeles lugnt i huvudet efter en stunds betraktande.
       Juwel Vision Sällskapsakvarium 180L , Juwel Vision 450L Diskus, Juwel Vision 450L Asien/Oceanien
       Juwel Lido 120

       Kommentera


        va gott å höra

        Viva Leo Buscaglia

        Kommentera


         Med all den öppna ytan så ville jag fylla upp med nåt iögonfallande och nu går mina första slöjstjärtar i karet trots att jag aldrig trodde att det skulle hända under min akvaristiska karriär och ta mej fan jag gillar dem ...stimmar gör de också

         Viva Leo Buscaglia

         Kommentera


          Egeria densa!
          Viva Leo Buscaglia

          Kommentera


           Jaha här verkar det som drygt ett år av skrivande i tråden bara försvann i tomma intet... måste ha försvunnit med nån uppdatering av zoopet?
           Jag har i alla fall kört karet med en växtlampa som hängde i taket men tiden visade att ljuset inte räckte och växterna drog sig tillbaka väldigt mycket! Jag hade en hagen -glo t5 låg i förrådet och den gick inte att fästa eftersom jag har lister limmade inuti karet men då kom en idé om att skruva fast den på två trälister och sen lägga dessa på glaslisterna och jo det blev ju kanon!! Så nu kommer växterna ta ny fart och fiskarna fick en finare färg med ett bättre spectrum på lysrören 1.24 in i filmen ser man hur jag fick dit lysrampen på karet -
           Viva Leo Buscaglia

           Kommentera


            Härligt med färg Har inte haft slöjstjärtar på många år, men de är lite roliga faktiskt. Inte en fisk som gömmer sig i någon grotta precis. Ser trevligt ut.
            // Annicka

            Kommentera


             Idag var jag tvungen att köpa en ny lysramp eftersom min hagen-glo gav upp igår... bara halva rören lyste! Det blev en akvastabil lumax "plant" 23w från lokal butik, för att slippa vänta på frakt.
             Mycket nöjd med den menden är inte möjlig att styra med controller. Den har inga stag eftersom den är tänkt att ligga på mittstagen på akvastabilkar... tog därför stagen från hagen-glo rampen och satte fast ledrampen med buntband, kunde lagt den över akvariet bara men ville ha upp den ganska högt över karet få att få spridning i hela karet plus att jag har växter som går över ytan!

             Jag har också en aqua classic från led-sale.se och den är på 20w och har en controller så man kan få exakt den ljusstyrka man vill ha! Den kör jag på ett 60cm högt kar och i det går det bl.a kardinaltetra som vill ha lite dov belysning så jag kör den bara på 20% men växterna funkar mycket bra ändå, rampen är ett litet kraftpaket!

             Här kan man se lumaxrampen först och sen aqua classic rampen.
             Viva Leo Buscaglia

             Kommentera


              Så skall det se ut!

              Kommentera


               Dax för lite update! Skaffat ett trettiotal glastetror sm jag tycker är ursnygga och stimmar läckert i övre regionen! Även satt en Monstera (växt) på akvariet med krukan nerstoppad en liten bit i vattnet så jag ska slippa vattna den. Klarar den det eller drunknar den månntro? Undrar också om någon vet om man kan ta ur den ut krukan och sätta den i akvariet med bladen över ytan...
               Senast ändrad av åheim; 2017-10-21, 19:39.
               Viva Leo Buscaglia

               Kommentera


                Monstera är en epifyt, dvs den lever i träd. Så jag tror inte den mår så bra av att stå så blött. Däremot vill den ha det varmt och fuktigt, så ovanför ett akvarium är helt klart bra.

                ​​​
                /Alex
                375 + 112 liter drömmar

                Kommentera

                Sparar...
                X