160 liters saltis?

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Danny_C
    • November 2002
    • 787

    160 liters saltis?

    Hej,
    har ett 160 liters med sällskapsfiskar, och tänkte sälja dem för att ha ett salvattenskar där, men jag vet inte hur man gör levande sten, eller om den går att köpa?
    men annars tänkte jag ha en svensk biotop med sand och några tångruskor jag kan ta ur havet, och sedan några Gyltor och Ulkar jag kan fiska upp, och kanske en liten sandskädda???

    hade det räckt med ett pumphuvud (hur många l/h ? ) som filter?
    eller ska man skaffa sig ett mindre ytterfilter o ha det och ett pumphuvud?

    <img src=extra_smilie_prakt_botia.gif border=0 align=middle>

    //Dan
    -------------------------

    http://www.zoonen.com/perzoonen/galleri.asp?oid=61579&gid=69798
  • Azur
    • March 2003
    • 12946

    #2
    <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote>
    Hej,
    har ett 160 liters med sällskapsfiskar, och tänkte sälja dem för att ha ett salvattenskar där, men jag vet inte hur man gör levande sten, eller om den går att köpa?<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>

    Du kan göra sten som så småningom kan fungera som levande sten - se artikel på Zoopets hemsida - men normalt köper man levande sten i zoobutik.

    <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote>men annars tänkte jag ha en svensk biotop med sand och några tångruskor jag kan ta ur havet, och sedan några Gyltor och Ulkar jag kan fiska upp, och kanske en liten sandskädda???<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>

    Visst, men var beredd på att det är <b>svårt</b> att hålla svenska marina djur, mycket svårare än att hålla tropiska. Man skall absolut inte tro att man klarar sig med enklare och billigare teknologi för att det är svenska djur, tvärtom!, om man försöker hålla svenska marina djur utan att satsa för fullt står man snart med en bytta full av döda djur.
    Fisken är som regel relativt tålig, och går med lite tur att hålla vid liv med relativt enkel utrustning, men tången och de flesta ryggradslösa djuren är oerhört känsliga.

    <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote>hade det räckt med ett pumphuvud (hur många l/h ? ) som filter?
    eller ska man skaffa sig ett mindre ytterfilter o ha det och ett pumphuvud?<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>

    Menar du för att hålla svenska fiskar? Bra filtrering är ett måste, får de dåligt vatten går det illa snabbt. Du måste också se till att temperaturen <b>aldrig</b> stiger över cirka 23 celsius. Får fisken bara svalt och rent vatten så klarar de sig rätt länge.

    Den som är lättsinnig nog att lyssna på vad en varmluftsballong som jag säger gör det på egen risk och mot bättre vetande!

    Kommentar

    • gurkan
      • March 2003
      • 632

      #3
      saltvattens utrustning är inte den billigaste... man måste ha skummare å en massa saker.... fråga i en välsorterad akvariebutik så hjälper dom nog till
      corydoras.

      Kommentar

      • YakuzaGozan
        • September 2002
        • 4

        #4
        Jag har nu ett saltvattensakvarium med tropsiska fiskar i.
        Det som är viktigt är vattenkvaliteten!!
        Du måste se till att får rätt salthalt osv.
        Nu vet jag inte om du bor så till att du kan ta vatten från havet och pumpa in, det vore det bästa om du ska hålla svenska fiskar.

        Jag har hållt gädda, aborre och signalkräftor i kar, men det är inget jag rekomenderar. Gäddan växte VÄLDIGT fort!<img src=icon_smile.gif border=0 align=middle> Och han var väldigt hungrig.
        Det var oxå extremt svårt med att hålla vattnet fräsht.
        Och vi hade heller inget kylsystem, så vi la i isbitar och kylklampar under den värsta värmen. Sen hade vi problem med att hitta mat åt honom efter att isen lagt sig, tills vi hittade en fiskeaffär som sålde levande mört.

        Se till att tänka på allt innan du tar in "vilda" fiskar i ditt kar.
        Lycka till!

        //YakuzaGozan
        //YakuzaGozan

        Kommentar

        Arbetssätt...