Riccia sjunker av sig själv?

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • harbard
    • July 2002
    • 1085

    Riccia sjunker av sig själv?

    Det talas ibland om en variant av Riccia som kan ligga på botten utan att flyta upp.Denna "sinking Riccia" är en egen art:R. rhenana. Se: http://www.ingebrand.de/aquaristik/pflanzen/pflanzen.html (skrolla ner långt!).Har någon sett denna?Enligt Tropica finns det också många varianter av Riccia fluitans där den japanska påstås vara bäst se: http://www.tropica.com/article.asp?type=aquaristic&id=471
    mvh/harbard
    Aquaflora länksamling Alger Bakgrund Miniakvarier Walstad-metoden
    Foder Bananflugor Guppy Killi Fiskrum Akvaristisk startportal Småkryp
  • PatrikMalmo

    #2
    Jag hade under rätt lång tid två varianter av Riccia, en tätare och grovare och en finflikigare och smalare. Ingen av dem sjönk. Jag håller det inte för omöjligt att det finns, men har inte sett något sådant. Har för mig att de på Tropica (studiebesök) berättade om att om du håller Riccian under extremt bra förhållanden så kommer den att sjunka oavsett vilken "variant" det är, men det är vaga minnen.

    Det finns ju annars också ett flertal olika varianter av javamossan (jag har två) och javaormbunken (jag har två av de tre jag känner till). Har även läst om en Hornsärv som har högre densitet än vattnet, dvs den sjunker. Ska finnas i Tanganyikasjön!! Utifrån detta håller jag det alltså inte omöjligt att det finns en sjunkade Riccia. Att hitta den är frågan.

    Om du klurar på att låta den sjunka till botten och fästa sig själv så tror jag ändå det är dödfött. Troligen kommer cirkulation av pump/fiskar att dra runt den. Bättre att köra på den Riccia du hittar och surra fast den eller använda hårnät över stenarna. Går MYCKET fortare, lovar!!

    Hilsen!!

    Kommentar

    Arbetssätt...