Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Smal, insjunken sebrafisk

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Smal, insjunken sebrafisk

  Hej, en av mina sebrafiskar har blivit krasslig, den är smal, har insjunken buk alldeles under gälarna, simmar omkring i sakta mak och äter inte (vad jag kan se). Nu har ännu en börjat att hålla sig för sig själv, precis som den nu sjuka fisken gjorde i början. Har tre sebrafiskar till som ser ut att må bra som vanligt. Någon sjukdom lär det nog vara, har flyttat den till en karantärsburk, ska man tillsätta salt eller vad ska man göra?

  mvh / Pjotr

  #2
  Hej Pjotr,
  Som vanligt, när det gäller sjukdomar, är det svårt att säga vad det är som dina sebrafiskar har drabbats av.
  Finns det inga andra yttre symptom, förutom avmagringen?
  Om det inte finns det, låter det mer som om det är någon mask av något slag. Om det rör sig om ett maskangrepp hjälper det knappast med att tillsätta salt.
  Det kan ju också vara som så att det helt enkelt är så att det rör sig om några svagare och från början "defekta" individer.
  I naturen sållas ju dessa ut automatiskt genom det naturliga urvalet. Vid odling kommer även de svagare att klara sig och kommer ut i handeln.
  Tycker att du gjorde rätt som flyttade de sjuka fiskarna till ett karantänsakvarium och sedan är det väl bara att avvakta och se.
  Akvaristiska hälsningar
  Kjell


  Akvaristiska hälsningar
  Kjell
  Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
  Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.

  Kommentera


   #3
   Tack ska ni ha Kjell och andra för att ni svarar på alla mina konstiga funderingar, känns bra att kunna ventilera sig, förhoppningsvis finns det fler som har nytta av svaren. Hoppas att min sebra kryar på sig. <img src=icon_smile.gif border=0 align=middle>

   mvh / Pjotr

   Kommentera

   Sparar...
   X