Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Kejsartetror och svamp?

Kollapsa
X
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Kejsartetror och svamp?

  Är inne på min tredje (om jag minns rätt) omgång kejsartetror som har drabbats av samma sjukdom, som dessutom bara drabbar dem, och bara några få individer. Den första omgången hade jag för ca 10 år se'n tror jag, och inte i samma kar som mina nuvarande. Hur som helst så trodde jag först att det var en mask, då den är lång, vit, och trådaktig, men vad jag har förstått, om jag har förstått rätt, så är det en svamp. Den är som sagt trådliknande, några cm lång, och sitter i slingor på fenorna. En av fiskarna fick en på ögat också.

  Det gemensamma i alla tre fallen, är att de är köpta i samma butik (med ca 10 år mellan första och sista gången), att det bara drabbar kejsartetrorna, bara några få individer, och de har inte sett ut att ha det i butiken. Har vad jag kan minnas dessutom bara sett det på honor, aldrig på hanar.

  Så vad är detta? Varför drabbar det bara kejsartetror (och dessutom några få, och bara honor vad det verkar), och hur kan det dyka upp med så långt mellanrum, i olika kar? Känns som nå't som ligger latent hos vissa av dem, och bryter ut när de hamnar i en ny miljö, och det verkar inte särskilt smittsamt, eller dödligt heller.
  "You can fight like a krogan, run like a leopard, but you'll never be better than commander Shepard" (Miracle of Sound)
  Min profil
  Mitt galleri
Sparar...
X