Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Svara snabbt!!

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Svara snabbt!!

  Hej!
  Upptäckte att en ancistrus hona har blivit ganska tjock, och vid analen så har den som en bubbla. Har inte sett den på¨någradagar, så jag har misstänkt att någonting var fel.
  Är detta ett tidigare stadium till bukvattensot, eller har den drabbats av förstoppning itarmarna?? Jag har flyttat den till en liten bur i akvariet.
  Jag har den ihopp med mina vf diskusar, och jag vill ju inte riskera att de blir smittade!!!
  /Lukas


  #2
  Hej!
  Så brukar mina honor se ut innan de ska lägga ägg. Ser ut som om se snart ska spricka. Om du har en hane så sätt henne tillsammans med den. Sen har du kanske små yngel snart. Men man kan kanske inte helt utesluta en sjukdom.
  Mvh Maria<img src=extra_smilie_ancistrus.gif border=0 align=middle>

  Kommentera


   #3
   Fast det blir ju inte en bubbla vid analen när de har ägg utan hela kroppen blir rund.. Jag skulle nog tippa på en förstoppning och då brukar jag övergå helt till grönsaksfoder några dagar.

   Mvh Rickard

   Kommentera


    #4
    Hej!
    Jo, mina ancistrusar får som en liten kula precis vid analen innan hon lägger ägg. Men de blir ju tjock över hela magen också.
    Mvh Maria

    Kommentera


     #5
     Tack för era svar, men innan jag han se era innlägg har jag hunnit bryta nacken av henne<img src=icon_smile_dissapprove.gif border=0 align=middle>. jag riskerar knappast att diskusarna ska bli sjuka.
     Kanska ska ta och dissikera henne för att se om hon var rommstinn. Skulle kännas något snopet om hon var på väg att leka.......
     /Lukas

     Kommentera


      #6
      Hej!
      Ja, jag förstår att du inte vill att dina diskusar skulle bli sjuka. Det är ju bara att hoppas att jag hade fel. Man får ju nästan hoppas att hon var sjuk nu.
      Mvh Maria

      Kommentera


       #7
       Hej igen
       Jag dissikerade henne, (jag var bara tvungen att ta reda på vad det var för fel på henne), men hittade inte ett endaste rommkorn. Så hon var antagligen sjuk, bukvattensot el förstoppning.
       /Lukas

       Kommentera

       Sparar...
       X