Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Sjuk Ancistrus

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • peyman
  svarade
  Ancistrusen VAR ca 8 cm.

  // Peyman

  Kommentera:


 • mert91
  svarade
  Hur lång är ancistrusen??

  Kommentera:


 • Lukas
  svarade
  Om man upptäcker att någon fisk har fått något sår på kroppen, så är det bra att ha i salt (ca 1-1.5msk/100L)fför att undvika att såret blir angripet av bakterier eller liknande. Men det gäller att veta att det bara är skrubbsår ellel liknande, så att det tex inte är hål i huvudetsjukan, som man inte kan behandla med salt.
  /Lukas

  Kommentera:


 • rogge
  svarade
  Hej!!

  Jag har igentligen ingen aning om vad det kan vara men skulle tro att det är en "bakterie,virus"

  Men om den andra Ancistrusen har liknande symptom så skulle jag rekomendera dig att ringa till Nols Ciklidhobby http://www.ciklidhobby.com/ Han har en väldigt bra medicin som en kompis har provat nackdelen är att den tar bort alla bacterier i karet både dom bra och dom dåliga.
  Du får ringa dit och fråga honom om råd han är väldigt duktig.

  Vänliga hälsningar Rogge<img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

  Kommentera:


 • peyman
  svarade
  Länken funkar nu. Tack för påpekandet.

  Jag har precis sett att den andra Ancistrus visar liknande symptom. På bröst fenorna. Så jag tror inte att det är bara skavsår.

  // Peyman

  Kommentera:


 • Aqua_Max
  svarade
  <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote>Vad tror ni om det?<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>html sidan länkar till bilder på din hårddisk, men bilderna kan ses på:

  http://w1.182.telia.com/~u18220370/fish/disease/ancistrus_1a.jpg
  http://w1.182.telia.com/~u18220370/fish/disease/ancistrus_1b.jpg

  Såret kan bero på flera orsaker. T.ex skavning om den t.ex. bosatt sig i en för liten grotta med vasst innertak. En följdorsak kan vara infektion/sjukdom i såret som sprider sig. Ytterligare kan det bero på andra fiskar som biter i såret.

  Såret som sådant skulle visserligen kunna läka, men det ser också ut som om fiskens ögon är lite insjunkna. När Ancistrus får insjunkna ögon är de vanligvis utmärglade och därför i mycket risig kondition och då brukar det tyvärr inte vara långt kvar till slutet om man inte omedelbart ser till att göda upp dem, vilket kan vara svårt om de uppträder apatiskt.

  ~~~ Max Photo ~~~

  Kommentera:


 • peyman
  skapade ett ämne Sjuk Ancistrus

  Sjuk Ancistrus

  Hej,

  Kolla på den här firren
  http://w1.182.telia.com/~u18220370/sick_ancistrus.html

  Såret började med en liten rosa fläck för två veckor sedan Sedan försvann fisken ett tag. Idag när jag såg den var såret mycket värre. Lägg märke till hålet i bröstfenan också. Det verkar fortfarande må bra. Vad tror ni om det?

  mvh.
  // Peyman

Sparar...
X