Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Vita prick eller vad?

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Vita prick eller vad?

  Min Pleco har de senaste dagarna fått allt fler vita prickar på kroppen. Den första tanken man får i skallen är ju vitapricksjukan. Ganska nyinskaffade praktbotior i karet stöder teorin. Men jag har inte sett den sjukdomen "live" på ganska länge så jag är lite osäker. Å andra sidan kan jag inte komma på något annat som passar bättre.
  Prickarna är ganska små och väl avgränsade. De ser lite "blanka" ut, nästan som om fisken var täckt av luftbubblor. De finns på både kroppen och fenorna, i lika stor mängd. De bilder jag sett av vitaprick gör att jag får för mig dels att prickarna borde vara mer mattvita och inte så blanka, dels att det verkar som om sjukdomen oftast håller sig huvudsakligen till fenorna. Kan det ändå vara vita prick? Om det inte är vita prick, vad är det då?
  Tacksam för snabb hjälp!

  #2
  Ingen?

  Kommentera


   #3
   att vita prick huvudskligen skulle hålla sig till fenorna har ja aldrig sett, det är nog vita prick du har.
   /Mats Åhrman
   http://www.gosatta.org
   http://www.stockholmsciklidklubb.com
   http://www.ciklid.se

   Kommentera


    #4
    Det var det faktiskt inte =). Vi studerade honom en morgon, och då var han helt prickfri. Sedan såg jag honom en kväll lite senare, och då var han täckt av "prickar" igen. En närmare observation avslöjade att syrebubblorna (som akvariet kryllar av på eftermiddagen-kvällen) fastnar på honom. Tydligen har han ett "skinn" som gasbubblor ganska lätt fastnar på, eftersom ingen av de andra fiskarna "råkat ut" för samma sak.

    Kommentera


     #5
     vad kostade din Pleco?

     Kommentera


      #6
      Ja, du den som det kom ihåg, men en 60-70 spänn har jag för mig (den var väl ca 6-8 cm).

      Kommentera

      Sparar...
      X