Recept på räkmix till guppy?

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • xphaze
    • September 2005
    • 18

    Recept på räkmix till guppy?

    Jag är på jakt efter ett beprövat recept på räkmix till guppy. Någon som känner för att dela med sig av sina erfarenheter?
  • sacha
    • May 2005
    • 1016

    #2
    Finns väl typ 100recept på forumet om olika räkmixar.. Sök..
    Tjopp...

    Kommentar

    • xphaze
      • September 2005
      • 18

      #3
      Ursprungligen postat av sacha
      Finns väl typ 100recept på forumet om olika räkmixar.. Sök..
      Men är det inte så att olika räkmixar passar till olika fiskar? Har inte hittat någon specifikt för guppies.

      Kommentar

      • Emotional
        • January 2004
        • 475

        #4
        Hej!

        På förstasidan är på zoopet kan man läsa under "foder" om basrecept på räxmix. Har kopierat texten därifrån:

        Basrecept
        Följande ingredienser behövs för att göra räkmix.
        1 kg hela räkor,
        1 kg gröna ärtor, frusna,
        10 ml spirulinapulver (finns att köpa i hälsokostaffärer och en del akvarieaffärer),
        100 gram gelatinpulver,
        10 droppar koncentrerad multivitamin (finns i zooaffärer avsett för fåglar och smådjur).
        Man kan också använda 150 gram pelleterat foder om du behöver ett proteinrikare foder (t.ex. till yngel).

        1/ Kör de nästintill tinade räkorna och ärtorna i en mixer eller en köttkvarn (i en köttkvarn 2-3 ggr) så det blir en fin massa.
        2/ Sedan blandar man i spirulinapulvret, multivitaminerna och pelletsen (om det behövs) med räkorna och ärtorna.
        3/ Gelatinpulvret tillreds enligt instruktionen på förpackningen. Kontrollera att gelatinen är lättflytande och inte innehåller några klumpar eftersom dessa kan vara farliga för yngel.
        Samtidigt med att gelatinet tillreds så tillsätter man någon deciliter vatten till mixen. Värm sedan också denna till 50-60ºC (inte varmare för då förstörs en del av näringsinnehållet) så att den håller ungefär samma temperatur som gelatinet.
        4/ Gelatinen blandas noggrant med mixen. Det bästa sättet att göra detta är att blanda mixen skopa för skopa med det varma gelatinet vilket gör att det inte kyls ner så snabbt (kastrullen med gelatin står fortfarande kvar på spisen med en låg värme).
        5/ När man blandat färdigt så placerar man blandningen på en bakplåt eller bricka. Lägg gärna en aluminumfolie på plåten. Detta ställs sedan in i kylskåpet under några timmar.
        6/ Den geleaktiga massan skärs sedan i lagom stora bitar och fryses in i plastpåsar. När man väl placerat dem i frysen är det svårare att portionera upp dem i dagsransoner.
        http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=139251

        Kommentar

        Arbetssätt...