för några dagar sen gjorde jag räkmix för första gången enligt följande recept:
250g hela räkor (ca 2/3 skalade pga missförstånd..)
250g tinade ärtor
4-5 söndermortlade spirulinatablatter (alguewafers - i brist på annat)
1 söndermortlad flubenoltablett (fiskarna har camallanus)
25g gelantin (gjord efter förpackninganvisningen)
2 dl vatten enl "Samtidigt med att gelatinet tillreds så tillsätter man någon deciliter vatten till mixen." hade det räckt med 1 dl? 0,5 dl t.o.m? Tolkade fritt!
jag lät den extremt blaskiga soppan stå ute på altan under natten (ville inte ställa in den varma soppan i kylen), och på följande morgon hade massan stelnat. Jag skar upp till fina bitar och delade upp i påsar som jag fryste in. Nu är har jag 3 stora klumpar av räkmix som skulle behöva sågas isär - bitarna har alltså "smält" ihop.
Vad gjorde jag för fel?
edit: man kan se en ca 3mm tjock gelantinhinna ovanpå själva mixen, typ som på en tårta.. blandade jag inte om ordentligt?!
250g hela räkor (ca 2/3 skalade pga missförstånd..)
250g tinade ärtor
4-5 söndermortlade spirulinatablatter (alguewafers - i brist på annat)
1 söndermortlad flubenoltablett (fiskarna har camallanus)
25g gelantin (gjord efter förpackninganvisningen)
2 dl vatten enl "Samtidigt med att gelatinet tillreds så tillsätter man någon deciliter vatten till mixen." hade det räckt med 1 dl? 0,5 dl t.o.m? Tolkade fritt!
jag lät den extremt blaskiga soppan stå ute på altan under natten (ville inte ställa in den varma soppan i kylen), och på följande morgon hade massan stelnat. Jag skar upp till fina bitar och delade upp i påsar som jag fryste in. Nu är har jag 3 stora klumpar av räkmix som skulle behöva sågas isär - bitarna har alltså "smält" ihop.
Vad gjorde jag för fel?
edit: man kan se en ca 3mm tjock gelantinhinna ovanpå själva mixen, typ som på en tårta.. blandade jag inte om ordentligt?!
Kommentar