För länge sedan läste jag på mycket om Discus och den heta debatten om oxhjärta, eftersom jag var lite halvt spekulant på dessa firrar. Jag har för mig att läst något om fleromättade kontra mättade fetter och deras inverkar på de växelvarma fiskarna. Första googlingen:
http://www.google.com/search?hl=en&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=oxhj%C3%A4rta+flerom%C3%A4ttade+fetter
8-) Eller mer direkt:
http://www.ciklid.se/ciklidbladet_artikel.asp?NR=9401&LOPNR=5
Förklarar det här med hur mättade fetter (oxhjärta, köttfärs) fungerar i fiskars magar. I vissa fall fungerar det, och i andra inte alls.
http://www.google.com/search?hl=en&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=oxhj%C3%A4rta+flerom%C3%A4ttade+fetter
8-) Eller mer direkt:
http://www.ciklid.se/ciklidbladet_artikel.asp?NR=9401&LOPNR=5
Förklarar det här med hur mättade fetter (oxhjärta, köttfärs) fungerar i fiskars magar. I vissa fall fungerar det, och i andra inte alls.
Kommentar