Sand till slöjstjärtar + inredning

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • suze
    • November 2003
    • 54

    Sand till slöjstjärtar + inredning

    Hej.
    Jag läste någonstans att man inte ska ha för finkornig sand till slöjstjärtar eftersom de bökar i botten och kan få i sig sanden. Men jag hittar inte någonstans vad för diameter som rekommenderas. När jag köpte mitt akvarium nu så upptäckte jag att den sanden jag redan hade hemma blev lite tunn. Jag fick med en påse sand till akvariet och den har en diameter på ca 1-2 mm. Den "gamla" sanden jag har är på ca 5-10 mm och funkar jättebra till firrarna. Nu undrar jag. Är den sanden jag fick med för liten?

    En annan sak. Kan man lägga ner glaserad keramik eller stengods i ett akvarium? Vad bör man göra med saker som ska läggas ner, typ grenar eller rötter, i akvariet för att de inte ska förstöra vattnet?
    Mitt mycket ödmjuka akvarium...
    http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=129863
  • Rebecka
    • September 2003
    • 561

    #2
    Lite sand har aldrig nån fisk dött av! Sand är tvärtom bra för de flesta djurs matsmältning...Se på fåglarna som måste ha sand att picka i sig för att må bra...
    Det du läste är komiskt och helt fel.
    Du kan gott använda sanden du fick...Glöm inte att rengöra den innan dock...

    Glaserad kreamik är inte att rekomendera! Glasyren kan vara mycket giftig för fiskarna! Vanliga lerkrukor utan glasyr går bra. Låt dom vattna ur sig i en hink några dagar innan bara, annars kan dom göra vattnet orange- färgat. Och det kankse är mindre trevligt. Kan dock vara snyggt i vissa kar...Men jag föredrar att vattna ur dem först. Man vet ju inte om färgen kan vara ohälsosamm.
    Rötter som man köper på akvarieaffär är det ingen fara att lägga ner. Lägg dem bara i blöt nån dag innan så slipper du missfärgat vatten.
    Allt som ska ner i karet ska tvättas!
    Vill du ha rötter från naturen så måste du nog koka dem innan så du inte drar ner några farliga kryp eller bakterier i karet.
    Vissa träslag är ofördragsamma.
    Färska rötter är inte att rekomendera. inte heller barrträdsrötter.

    Hoppas jag kunnat ge dig lite klarhet
    Mvh /Rebecka
    http://underwatergarden.blogspot.com


    http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=132135

    Kommentar

    Arbetssätt...