Rötter. Koka ?

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Virros
    • January 2010
    • 488

    Rötter. Koka ?

    Jag köpte ett par små rötter idag.
    Ska man koka dem eller lägga rötterna i hink med vatten tills dem färgar ut lite?
  • J.Milton
    • January 2010
    • 674

    #2
    Min erfarenhet är att koka dom och lägga i hink kortar ner tiden den "läcker", men jag har aldrig helt kommit ifrån att få lite gult vatten.
    Det brukar dock försvinna efter några delvatten byten.
    La själv i 2 nya rötter i ett kar för ca 2v sen utan att koka eller lägga i blöt och mitt kar är super klart nu.
    240L mix == 430L Malawi== 164L mix==170L mix==43L räk/snäck
    Det jag skriver är inte fakta, utan upplevd erfarenhet ..
    Blogg+Galleri

    Kommentar

    • Virros
      • January 2010
      • 488

      #3
      Okej !
      Jag har haft rötterna i en hink nu i ca 2 timmar.

      Men jag vågar inte släppa in dem än..
      Jag kansek väntar till imorn, får se

      Kommentar

      • hult87
        • February 2010
        • 1287

        #4
        skrubba av rötterna innan så slipper du mycket skit i vattnet

        Kommentar

        • Lukas_08
          • February 2010
          • 63

          #5
          har läst att man ska koka rötter i 3 timmar

          Kommentar

          • Johanski
            • February 2007
            • 3044

            #6
            Ursprungligen postat av Lukas_08
            har läst att man ska koka rötter i 3 timmar
            Man kan om man vill. Kan göra så att rötterna färgar mindre och sjunker snabbare ifall de flyter. Téfärgat vatten är fint

            Jag har aldrig kokat en rot.

            Kommentar

            • snippidippi
              • October 2009
              • 81

              #7
              jag tog lite varmt vatten ifråpn kranen 1min sen i med dem, aldrig haft problem med rötterna orsakat nåt, dirftwood

              Kommentar

              Arbetssätt...