Vårt 110-liters håller just nu en stadig temperatur på endast 21,5-22 grader jämfört med 24,5 grader i somras. I karet finns neontetror, sorgmanteltetror och ancistrus.
Jag vet att fiskarna klarar sig i denna temperatur (det ser jag ju), de äter och mår till synes bra. Jag har hört att risken för vissa parasiter och vita prick är lägre om man inte har så hög temperatur....
Men finns det någon risk eller något negativt med att ha så pass låg temperatur?
(Om man betänker att många har 26-27 grader i sina kar med samma fiskar)
Jag vill inte ha en doppvärmare för den enda gången jag hade det (under en sjukdomstid) satte sig ancistrusarna på värmaren konstant, brände sig nästan, och slutade med sitt "vanliga" beteende (leta alger på växterna).
Jag vet att fiskarna klarar sig i denna temperatur (det ser jag ju), de äter och mår till synes bra. Jag har hört att risken för vissa parasiter och vita prick är lägre om man inte har så hög temperatur....
Men finns det någon risk eller något negativt med att ha så pass låg temperatur?
(Om man betänker att många har 26-27 grader i sina kar med samma fiskar)
Jag vill inte ha en doppvärmare för den enda gången jag hade det (under en sjukdomstid) satte sig ancistrusarna på värmaren konstant, brände sig nästan, och slutade med sitt "vanliga" beteende (leta alger på växterna).
Kommentar