Hjälp snälla jag ger upp snart... :(

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Tant Nancy
    • April 2002
    • 5407

    #16
    Kul att det börjar reda sig med ditt akvarium ansi!!!! Det är när man har genomlevt en sån där pärs utan att ge upp som man börjar närma sig titeln akvarienörd <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>
    Tänk nu på att vara rädd om dina bakterier, det är nästan så att man måste vårda dem med lika mycket omsorg som fiskarna... Storstädningar och vansinnes rengöringar av pumparna kan ställa till mycket strul... det gäller att kunna stå ut med lite skit ett tag.. så anpassar sig karet så småningom och du behöver bara byta vatten och ansa växter sedan... ja, ja, mata fisken är ju inte helt fel <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>
    Vad gäller sambos och vattenvärden så kör jag också på det.... Om inte annat så kan det väcka deras nyfikenhet för akvarierna, vilket innebär att det genast blir MYCKET enklare när man vill skaffa flera och större kar... Hos mig har det nästan börjat närma sig den punkten att det är JAG som måste bromsa <img src=icon_smile_tongue.gif border=0 align=middle>

    MvH
    Nancy <img src=extra_smilie_ancistrus.gif border=0 align=middle>
    MvH
    Tant Nancy
    www.gladafisken.aqualogen.se
    Mitt fotogalleri
    Dagbok
    Min zoon

    Kommentar

    • ansi
      • February 2003
      • 74

      #17
      Goda nyheter..tror jag iaf...!? <img src=extra_smiley_spin.gif border=0 align=middle>

      Min sambo har testat nitrit och ph i alla tre akvarium.
      Så här blev värdena: (ca)

      200liter- 0.1nitrit, 7.3ph
      40liter- 0.15nitrit, 7.4ph
      15liter- 0.2nitrit, 7.5ph

      Vårt kranvatten låg på ca 7+ i ph.

      <img src=icon_smile_question.gif border=0 align=middle> Ska jag fortsätta göra vattenbyten och "damsuga" ovanpå gruset någon gång ibland?
      I 40liters akvariumet har jag guppy yngel som kräver dagliga vattenbyten har jag hört och där finns enbart doppvärmare och syresten.
      I det minsta finns inget utav detta.

      (Nanc, jag gör som du och hoppas att min smått fiskrädda (det är sant *s*) sambo kommer att dela mitt nyupptagna intresse så småning om. Han klarade av vattentesterna utan större problem än läskigt nyfnikna fiskar! <img src=extra_smiley_ghost.gif border=0 align=middle> Inget gnäll alls faktiskt! <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> )

      Ansi

      Kommentar

      • Tant Nancy
        • April 2002
        • 5407

        #18
        Vad kul att värdena är så bra, vårda dem ömt!
        Vad gäller "dammsugningen" så kan du väl göra den om du måste. Om du låter bli däremot så kommer bakteriefloran att anpassa sig till mängden fiskbajs så du kommer inte att ha något på botten. Jag använde mig av torkade eklöv som jag spred ut över botten för att stå ut med att det låg skit och drällde i början, men nu är allt i balans och trots att jag har finkornig sand på botten så ser jag sällan till några "korvar". Vattenbyten brukar jag göra med 30% var fjortonde dag, men man kan med fördel göra det varje vecka. Pumparna städar jag bara när de satt igen och aldrig samtidigt med vattenbyte.

        Jag har också ett 40 l yngelkar, där har jag sandbotten och en fluval 2+ (förr körde jag med 3 st Fluval 1:or). Där byter jag ca 50% av vattnet varje vecka och det funkar bra. Samma där att jag aldrig slamsuger botten, däremot städar jag alltid pumpen när jag byter vatten, men då blaskar jag bara ur den i en hink med akvarievatten.
        Jag har ett 20 l yngelkar som jag sköter på samma sätt och där växer Guppyynglen så det knakar.
        Kul att sambon ville börja mixtra med vattenvärden, det är alltid en början. Snart hittar du honom med näsan mot rutan och drömmandes om en aldeles egen liten mal <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Det var så det började här och nu har han skaffat 1 Clownpleco, 2 Golden nugget och 2 L134... börjar bli malfullt i mitt 720 l <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

        MvH
        Nancy <img src=extra_smilie_ancistrus.gif border=0 align=middle>
        MvH
        Tant Nancy
        www.gladafisken.aqualogen.se
        Mitt fotogalleri
        Dagbok
        Min zoon

        Kommentar

        • Dr. Strange
          • March 2003
          • 995

          #19
          Kul om det löser sig. jag brukar vara lat och inte byta vatten så ofta, jag har inga fiskar som är "ömtåliga" och krävar super vatten kvalite, även fast jag matar mina fiskar ganska ordentligt så har jag inga problem.

          men det är bra att byta en liten skvätt varannan vecka, byt bara inte för mycket eller för ofta så är det lungt
          " Det är löjligt att påstå att tv-spel påverkar barn. Om tex Pac-Man påverkade barn födda på 80-talet, då skulle vi idag ha en massa ungdomar som springer runt i ett mörkt rum och äter piller medans de lyssnar på monoton och enformig musik. "

          Kommentar

          • Holgersson
            • January 2003
            • 177

            #20
            Ansi!

            Tänk vilken tur att allt detta hände för hur mycket har du inte lärt dig? <img src=icon_smile_tongue.gif border=0 align=middle> Och jag med!

            Lycka till i framtiden också!

            Mvh Andreas

            Nä ingen signatur här inte!

            Kommentar

            Arbetssätt...